Svjetski dan kućnih ljubimaca u Muzeju grada Zagreba

Svjetski dan kućnih ljubimaca u Muzeju grada Zagreba (1)
Podijelite objavu
Na Svjetski dan kućnih ljubimaca 30. studenog Muzej grada Zagreba organizirat će fotografiranje pasa iz Skloništa u Dumovcu.

Svjetski dan kućnih ljubimaca Muzej grada Zagreba iskoristit će za akciju kojom žele senzibilizirati javnost prema nezbrinutim psima. Stoga će u srijedu na Svjetski dan kućnih ljubimaca organizirati fotografiranje pasa iz Skloništa u Dumovcu.

Svjetski dan kućnih ljubimaca u Muzeju grada Zagreba - Volim pse

Muzej grada Zagreba već je prije pokazao veliki senzibilitet prema psima i njihovim vlasnicima. Naime, u nastojanju da Muzej učine dostupnim svim posjetiteljima, na ovogodišnji Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada, vrata su otvorili i posjetiteljima u pratnji pasa.

“Veseli nas što smo ulaz u Muzej omogućili sugrađanima i gostima u našem gradu kojima su psi stalni pratitelji u dnevnim aktivnostima. Povodom Svjetskog dana kućnih ljubimaca želimo otići korak dalje. Želimo pomoći i brojnim nezbrinutim psima, ali i ostalim nezbrinutim kućnim ljubimcima koji svoje dane provode u skloništima ili, što je najtužnije, na hladnoj ulici”, najavili su iz Muzeja.

Muzej grada Zagreba otvorio je vrata i psima - Volim ose
Muzej grada Zagreba otvorio je vrata i psima, Foto: Muzej grada Zagreba

U suradnji sa Skloništem za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba, žele ukazati na nikada dovoljno naglašenu potrebu udomljavanja pasa.

“Stoga ćemo upravo na Svjetski dan kućnih ljubimaca, u srijedu, 30. studenoga, od 10 do 11.30 u stalnom postavu Muzeja, te na obližnjem Vrazovom šetalištu fotografirati pse iz Skloništa u Dumovcu. Fotografiranje će biti u društvu vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i djelatnika Muzeja. Raduje nas što se ovoj akciji odazvao i veleposlanik Republike Slovenije u RH, gospodin Gašper Dovžan. Nadamo se odazivu i ostalih pozvanih uzvanika”, poručili su iz Muzeja.

Objavom fotografija i priča ovih pasa žele potaknuti javnost da njima, ali i brojnim drugim psima i macama slične sudbine, otvore svoja srca i domove i učine im ovu, kao i mnoge zime koje će tek uslijediti, lijepom i toplom.

Na Svjetski dan kućnih ljubimaca ulaz u Muzej bit će besplatan za sve posjetitelje koji nas posjete sa svojim psima.

Najnovije

Naši partneri