Psi iz azila Dumovec zavladali Muzejom grada Zagreba

Psi iz azila Dumovec zavladali Muzejom grada Zagreba 001
Podijelite objavu
Muzej grada Zagreba bio je domaćin fotografiranja na kojem su psi iz azila Dumovec pozirali sa zagrebačkim vatrogascima i veleposlanicima. Akcija je osmišljena u želji da se skrene pozornost na potrebu udomljavanja pasa, ali i drugih ljubimaca.

Na Svjetski dan kućnih ljubimaca, psi iz azila Dumovec zavladali su Muzejom grada Zagreba. U želji da se skrene pozornost javnosti na potrebu udomljavanja pasa, ali i drugih ljubimaca, Muzej je bio domaćin fotografiranja pasa iz azila s vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

Psi iz azila Dumovec zavladali Muzejom grada Zagreba - Volim pse
Sjajna atmosfera na obilježavanju Svjetskog dana kućnih ljubimaca

Psi iz azila Dumovec s vatrogascima i veleposlanicima

“Svi koji su posjetili naš muzej, svjedočili su sjajnoj atmosferi na obilježavanju Svjetskog dana kućnih ljubimaca! Uz izvrsnu suradnju s Azilom Dumovec i sjajnim vatrogascima iz Vatrogasne postrojbe Zagreb, vjerujemo da će simpatične njuškice koje su nas danas posjetile i fotografirale se u našem postavu i obližnjem, Vrazovom šetalištu, uskoro pronaći svoje tople domove”, poručili su iz Muzeja grada Zagreba.

Drago je jednogodišnji križanac srednjeazijskog ovčara. Ime mu sjajno pristaje
Drago je jednogodišnji križanac srednjeazijskog ovčara. Ime mu sjajno pristaje

Akciji su se odazvali veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Gašper Dovžan i veleposlanik Kraljevine Norveške Haakon Blankenborg.

Tebi, prijatelju – izložba posvećena psima

Tebi, prijatelju – izložba posvećena psima

“Tebi, prijatelju”, naziv je izložbe fotografija Gordane Popović. Izložba je oda povezanosti čovjeka i psa te njihovom jedinstvenom odnosu. VIŠE NA POVEZNICI

“Zahvaljujemo podršci Grada Zagreba i posjeti gospođe Tatjane Operta, pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje. Zahvaljujemo Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba što se, unatoč brojnim obavezama, odazvala našem pozivu. Da ovaj dan posvetimo onim njuškicama kojima još nemaju brižne vlasnike i ukažemo na, nikada dovoljno naglašenu, potrebu udomljavanja pasa. Ali i ostalih kućnih ljubimaca koji život provode u skloništima ili, što je najtužnije, na hladnoj ulici”, poručili su iz Muzeja. 

Njuškice uživale u poklonjenoj pažnji

“Današnji posjet naših pasa Muzeju grada Zagreba bio je gorko-sladak! Djelatnici uprave Grada Zagreba, muzealci i vatrogasci mazili su i šetali pse. Naše su njuškice uživale u svemu tome, no iz njihova se ponašanja vidjelo koliko žude za ljudskim dodirom. Zato se nadamo da će čim prije dobiti svoje ljude, one koji će im moći pružiti ljubav i pažnju kakvu zaslužuju. Među desetak pasa koji su danas uživali na Gornjem gradu, bio je i Otto, pas kojeg smo uspješno resocijalizirali i koji strpljivo čeka da ga netko udomi”, poruka je azila Domovec.

Djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i pas Otto. Otto je sedmogodišnji mužjak u tipu Cane corso. Svu školu i testove prošao je s odličnom ocjenom
Djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i pas Otto. Otto je sedmogodišnji mužjak u tipu Cane corso koji je školu i testove prošao je s odličnom ocjenom

Toliko ljubavi na jednom mjestu ne nađe se svaki dan. 

“Azil Dumovec u Muzej grada Zagreba dovezao je pregršt ljepotana i ljepotica. Zahvalni smo za svaki zagrljaj i poljubac koje su nam udijelili njihovi štićenici. Vatrogasci, muzealci, veleposlanik Slovenije Dovžan, veleposlanik Norveške Blankeborg sa suprugom, predstavnica Grada Zagreba… Svi smo se izredali u fotografiranju i maženju, u nadi da će ovi ljepotani što prije naći svoje ljude”, kazala je ravnateljica Muzeja grada Zagreba Aleksandra Berberih-Slana.

Psi iz azila Dumovec zavladali Muzejom grada Zagreba 002 - Volim pse
Veleposlanik Norveške Haakon Blankenborg sa suprugom, ravnateljica Muzeja Aleksandra Berberih-Slana i pas Beny
Veleposlanik Republike Slovenije u RH, gospodin Gašper Dovžan i pas Marki. Križanac je njemačkog lovnog terijera, star 2,5 godine.
Veleposlanik Republike Slovenije Gašper Dovžan i pas Marki. Križanac je njemačkog lovnog terijera, star 2,5 godine
Tatjana Operta, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i pas Vixi.
Tatjana Operta, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i pas Vixi

Objavom fotografija i priča ovih pasa Muzej grada Zagreba želi potaknuti javnost da njima, kao i brojnim drugim psima i macama slične sudbine, otvore svoja srca i domove i učine im ovu, ali i mnoge zime koje će tek uslijediti, lijepom i toplom.

“Pogledajte ove divne, šarmantne njuškice koje su danas, zavladale našim Muzejem, zaljubite se u neku od njih i pružite joj ono što svaka od njih najviše želi – ljubav i dom”, pozvali su iz Muzeja.

Toliko ljubavi na jednom mjestu ne nađe se svaki dan

Fotografije: Muzej grada Zagreba

Najnovije

Naši partneri