Muzej grada Zagreba otvorio vrata i za pse

Muzej grada Zagreba
Podijelite objavu
Veselimo se što ćemo ulaz u Muzej grada Zagreba omogućiti sugrađanima i gostima u našem gradu kojima su psi pratitelji u dnevnim aktivnostima - poručili su iz Muzeja.

U nastojanju da Muzej grada Zagreba učinimo dostupnim svim posjetiteljima, na Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada 2022., vrata otvaramo i posjetiteljima u pratnji pasa! Time će se naš muzej pridružiti nekolicini hrvatskih i sve brojnijim svjetskim muzejima koji su vrata otvorili ljudima koji dane provode u društvu čovjekovog najboljeg prijatelja – javili su medijima iz Muzeja grada Zagreba.

“Veselimo se što ćemo ulaz u muzej omogućiti sugrađanima i gostima u našem gradu kojima su psi stalni pratitelji u dnevnim aktivnostima”, pojašnjavaju iz Muzeja.

Kao partner u projektu dog-friendly muzeja, Hrvatski kinološki savez pomogao im je znanjem i iskustvima pri usvajanju muzejskog bontona za posjetitelje Muzeja grada Zagreba u pratnji pasa. Sukladno bontonu, u Muzej će moći ući psi u pratnji odrasle osobe koja plati ulaznicu (ulaznica se plaća samo za posjetitelja, ne za psa).

Muzej grada Zagreba voli pse

Dobrodošli su samo odgojeni i poslušni psi. Pas će morati biti na povodcu, a vlasnik će preuzeti odgovornost za svu eventualno nastalu štetu. Ako pas u Muzeju obavi nuždu, vlasnik će očistiti za svojim ljubimcem i o tome će obavijestiti osoblje Muzeja. No, bez straha. Radnici Muzeja grada Zagreba vole pse i znaju da se takve situacije mogu dogoditi.

Premda su psi dobrodošli, zbog njihove dobrobiti i sigurnosti svih posjetitelja, psi neće moći ući u Muzej tijekom otvorenja izložbi i posjeta većih grupa posjetitelja.

Muzej grada Zagreba
Pas će morati biti na povodcu – foto Muzej grada Zagreba

Muzej zadržava pravo zabraniti ulaz opasnim psima, odnosno životinjama koje pokazuju napadački stav prema ljudima, kao i psima koje vlasnik ne može obuzdati i držati poslušnima. Službeni psi u Muzej mogu ući bez obzira na okolnosti.

“Molimo vlasnike da prije posjeta Muzeju pse nahrane, dobro prošeću i pobrinu se da obave nuždu.
Na Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada 2022., obilježit ćemo početak projekta otvaranja vrata Muzeja grada Zagreba posjetiteljima u pratnji pasa besplatnim ulazom! Pozivamo vlasnike pasa, koji su ujedno ljubitelji povijesti da posjete Muzej, povedu ljubimce i prošeću stalnim postavom”, kažu iz Muzeja.

U 10.00 sati ulazna vrata Muzeja obilježit ćemo znakom „psima dostupan muzej“ te ćemo primiti prve posjetitelje u pratnji pasa. Za dlakavce će biti spremne poslastice, jer to je njihov praznik.

Članovi Hrvatskog kinološkog saveza uz pratnju psa do kraja 2022. godine imati će popust na ulaznicu u muzej.

Potreba za dog friendly mjestima u Zagrebu

“Mjesec dana prije preuzimanja nove dužnosti u Muzeju grada Zagreba, kao predsjednica Udruženja slovenskih muzeja koordinirala sam i na Međunarodni dan muzeja predstavila nacionalni projekt „Psima dostupan muzej“. Kao vlasnica dva psa i kao muzealka, sretna sam da su zaposlenici Muzeja grada Zagreba sami predložili i podržali uvođenje dostupnosti muzeja vlasnicima pasa”, poručila je dr. sc. Aleksandra Berberih Slana, ravnateljica Muzeja i vlasnica dva psa.

“Zahvaljujem kolegama iz Muzeja grada Zagreba, našoj ravnateljici i suradnicima iz Hrvatskog kinološkog saveza koji su podržali ovaj projekt te sam uvjerena da će nam otvoriti nove suradnje i projekte te učiniti rad u Muzeju još ugodnijim”, kazala je kustosica Muzeja Iva Kranjec.

“Iznimno nam je drago što je Muzej grada Zagreba prepoznao potrebu za dog friendly mjestima u gradu. Razveselio nas je poziv da se uključimo u projekt što smo sa zadovoljstvom i prihvatili. Nadamo se da će ponukani ovim primjerom i ostali muzeji diljem Hrvatske širom otvoriti vrata našim građanima i njihovim najboljim četveronožnim prijateljima”, kazao je tajnik Hrvatskog kinološkog saveza Bojan Mataković.

Naš portal Volim pse uvijek će podržati ovakve priče!

Najnovije

Naši partneri