Fotografije pasa – kako napraviti dobru fotku

Fotografije pasa Kako napraviti dobru fotku - Volimpse
Podijelite objavu
Fotografije naših njuškica nije lako napraviti. Barem ne one kojima smo zadovoljni. Zato su tu savjeti fotografkinje ljubimaca Gordane Popović, vlasnice agencije Pet Almighty.

U živote nam ulaze tiho, bez riječi. U trenu nas osvajaju svojim pogledom, čistoćom duha i igrom. Uskoro više nismo u stanju zamisliti život bez njih, tako kaže Gordana Popović, a svi mi ćemo se sasvim sigurno s njom složiti. Fotografije pasa su nešto čime pokušavamo uloviti dio tog njihovog duha i pohraniti njihove trenutke u naše mobitele.

Fotografije pasa Kako napraviti dobru fotku - Volimpse
U živote nam ulaze tiho, bez riječi

Pet Almighty Zipi, Lula, Pero i Fifa

I zato je tu Gordana – Gordana se fotografijom bavi od 2009. godine, a životinje su joj najdraža motivacija i predivan izazov. Njihova sloboda i ljubav beskrajna su joj inspiracija. Fotografirajući ih, Gordana zapisuje tihu priču koju životinje nose u svom pogledu, instinktu, slobodi, u svom duhu. Kako to radi fotografkinja specijalizirana za kućne ljubimce, možete provjeriti na njezinoj stranici Pet Almighty. Budući da ne može sve sama, u poslu joj pomažu njezini udomljenci – psi Zipi i Lula te mačke Pero i Fifa.

A kako fotografirati naše dlakavce i kako ih ona uspije umiriti i napraviti divne profesionalne fotografije, dijelit će s nama u svojim tekstovima.

Evo prvog Gordaninog bloga:

Zabavno i ugodno iskustvo

“Zakaj ja uvijek dobijem samo crnu fleku?” – pitanje je koje često čujemo, a tiče se fotografiranja naših najdražih četveronožaca.

Želimo vam pomoći i otkriti nekoliko “trikova” da “crna fleka” poprimi oblik vaše voljene njuške te da vaše fotografije možete s ponosom pokazivati i uživati u njima.

Najvažnije je uzeti si vremena, naoružati se strpljenjem i dobro se pripremiti. To iskustvo bi svakako trebalo biti zabavno i ugodno za sve. Dobro će doći i pomoć još jedne osobe koja će vašeg psećeg modela usmjeravati i zadržavati mu pažnju tamo gdje želite.

Fotografije pasa Kako napraviti dobru fotku - Volimpse
Najvažnije je uzeti si vremena…
Fotografije pasa Kako napraviti dobru fotku - Volimpse
…naoružati se strpljenjem i dobro se pripremiti

Indoor ili outdoor fotografije pasa

Odaberite lokaciju. Ako je to interijer, neka mjesto bude blizu izvora svjetla. Najbolje je dnevno svjetlo, zato što je najljepše i potpuno je besplatno.

Ako odaberete lokaciju na otvorenome, pripazite da je lice psa okrenuto približno prema izvoru svjetla. Tako ćete istaknuti sve one divne detalje koji opisuju karakter vašeg psa.

Osoba koja vam pomaže neka pomoću poslastice ili igračke (što već pas preferira) zadrži pažnju, kako bi model bio što mirniji, barem na stotinku sekunde. Vi za to vrijeme budite spremni okinuti fotografiju.

Fotografije pasa Kako napraviti dobru fotku - Volimpse
Najbolje je dnevno svjetlo, zato što je najljepše i potpuno je besplatno
Kako napraviti dobru fotku psa - Volimpse
Osoba koja vam pomaže neka pomoću poslastice ili igračke

Rođene zvijezde i sramežljivci

Ono što je važno kad fotkamo naše njuške je spustiti se u razinu njihovih očiju, a pomoćnik neka pogled psa pokuša usmjeriti prema vama ili tamo gdje želite.

Postoje pseći modeli koji su rođene zvijezde i poziraju kao profesionalci (što neki zaista i jesu), a postoje i oni sramežljiviji, no pitanje je vremena kada će i oni “popustiti pod pritiskom” mirisnih poslastica i bez problema pozirati par minuta.

Probajte vježbati, budite strpljivi i sigurno ćete uspjeti napraviti dobre fotografije. Sretno!

Fotografije: Pet Almighty

Najnovije

Naši partneri