O nama, o Gali, Vivi i Rei

Zbog čega smo nagovorile naše ukućane da pokrenu ovaj web portal?
O nama - Gala

Ja sam Gala

Ja sam engleska hrtica Gala i imam devet godina. Rođena sam u Australiji, ondje su trke hrtova unosan posao, posebno kladionicama i kladioničarima.

I moji su preci sudjelovali u trkama pasa, a moj je djed Meticulous bio velika australska trkačka zvijezda. Očekujući i od mene odlične rezultate, odnosno puno novca, prodali su me, nažalost, u Kinu, gdje sam preživljavala na najvećem azijskom stadionu Canidromeu Macau u Kini do 2018. Dali su mi ime Jewel Super Gun i doslovno sam sve te godine živjela u betonskoj ćeliji, uz brutalne i nemilosrdne treninge, uz oskudnu hranu, ali obilat doping…

Izlasci iz male mračne hladne sobe samo zbog treninga ili trka, to je bilo sve. A onda su te 2018. godine dobri ljudi iz cijelog svijeta uspjeli natjerati kineske vlasti da zatvore stadion, ali nas nešto više od 500 greyhounda je čekala nova bitka – biti udomljen ili biti ubijen.

Iste te godine moja Sanja počela je razmišljati o udomljavanju psa, ona koja nikad psa nije imala! I putovi su nam se spojili, a ja sam preko Milana došla kod nje. I budući da se toliko zaljubila u mene, odlučila je, zajedno sa Srđanom, učiniti nešto za sve nas lajavce – pokrenuti ovaj web portal i povezati sve nas dlakavce i naše dvonožne na jednom mjestu!

Volim pse, a volim i lutanje šumama sa Sanjom, volim jogurt, volim i beskrajno spavanje na svojim krevetima, a najviše volim kad me maze!

Mi smo Rea i Viva

Ja sam Rea i imam osam godina. Ja sam Viva i imam jednu godinu. Mi smo dvije vesele terijerke. Nismo opasne, dok nam ne stanete na žulj… Mi smo i najbolje prijateljice, često zajedno lajemo i idemo u šetnju. Najviše volimo trčati okućnicom i čuvati kuću, tad najviše možemo lajati s razlogom. Obožavamo igru i šetnju.

Ipak od svega su nam najdraži nedjeljni, zajednički ručkovi naše velike psećo-ljudske obitelji. Tad pošteno omastimo brk. Ali ovo vam možda nismo smjele reći…

Naša najbolja zajednička prijateljica je Lucija. Ona kaže da zna pseći jezik. Sluša nas i prenosi drugim ukućanima naša razmišljanja i želje.

Lucija voli gledati mobitel i tablet. Od nje smo i doznale da postoje virtualni svjetovi. S puno korisnih informacija. Iako Lucija najviše voli nekakve youtubere i tiktokere. To mi baš ne kužimo…

Ali nema veze. Lucija nas je upoznala s internetom, da tamo možemo potražiti neke savjete o svemu i svačemu. E to nam se učinilo jako zanimljivim.

Pa smo nagovorile Luciju da prenese starijima da bismo mi htjele time baviti. Da imamo svoje internetsko mjesto gdje ćemo dijeliti savjete, preporuke o životu pasa i ljudi. Ali ponajprije nas pasa. Pa smo pokrenule pseći portal Volim pse.

Evo nadamo se da će vam se sve ovo svidjeti.

Pišite nam, odnosno javite se Luciji. Preko nje ćemo razmijeniti ideje, misli i želje. Mi s vama, a vi s nama.

Jer Lucija govori psećim jezikom.

O nama Volim pse - Rea i Viva