Tebi, prijatelju – izložba posvećena psima

Tebi, prijatelju – izložba posvećena psima
Podijelite objavu
"Tebi, prijatelju", naziv je izložbe fotografija Gordane Popović. Izložba je oda povezanosti čovjeka i psa te njihovom jedinstvenom odnosu.

„Tebi, prijatelju“, naziv je izložbe fotografija zagrebačke fotografkinje Gordane Popović. Dvadeset fotografija izloženo je u Knjižnici Sloboština u Zagrebu, a prikazuju dirljive trenutke između čovjeka i psa i dočaravaju nam poseban odnos koji se stvara među njima.

Psi iz azila Dumovec zavladali Muzejom grada Zagreba 001

Psi iz azila Dumovec zavladali Muzejom grada Zagreba

Muzej grada Zagreba bio je domaćin fotografiranja na kojem su psi iz azila Dumovec pozirali sa zagrebačkim vatrogascima i veleposlanicima. VIŠE NA POVEZNICI

Tebi, prijatelju četveronožni

– Izložba govori o jedinstvenom odnosu čovjeka i psa i svojevrsna je zahvala Udruzi za zaštitu životinja Noina Arka, gdje je i nastala moja ljubav prema ovome što danas radim. Izložba je humanitarnog karaktera i sva donirana sredstva od fotografija idu upravo Noinoj Arci, istaknula je autorica Gordana Popović. – Kroz ovu izložbu želim zahvaliti Udruzi Noina Arka, a voljela bih potaknuti ljude da i oni pronađu svog prijatelja koji daje sve, a traži samo ljubav.

Tebi, prijatelju – izložba posvećena psima Volim pse

Životinje najdraža motivacija

Autorica se profesionalno bavi fotografiranjem životinja i vlasnica je mobilnog foto-studija Pet Almighty Photography. Ističe da su životinje oduvijek bile dio njezine obitelji, doma i života.

– U 14 godina koliko traje moja ljubav prema fotografiranju ljubimaca, deset godina provela sam profesionalno se baveći poslovima vezanim za udomljavanje napuštenih životinja. Životinje su mi bile, i još uvijek jesu, najdraža motivacija i predivan izazov. Njihova sloboda i ljubav beskrajna su inspiracija. Svojim fotografijama zapisujem tihu priču koju životinje nose u svom pogledu, instinktu, slobodi, u svom duhu. Priču koju poznaju oni njima najbliži i žele je zauvijek pamtiti i biti joj u blizini, rekla nam je Gordana.

Tebi, prijatelju – izložba posvećena psima 3

Tebi, prijatelju u Noinoj Arci

U zamjenu za sve izložene fotografije vlasnici pasa s fotografija donirali su sredstva koja će u punom iznosu biti uplaćena Udruzi za zaštitu životinja Noina Arka.

Pas bernardinac zaštitni znak prijevoja Veliki sv. Bernard - volimpse.com

Pas bernardinac zaštitni znak prijevoja Veliki sv. Bernard

Uz cestu poslagani su štandovi. Pas bernardinac dominira na svakom. Za 30-tak eura može se kupiti plišanac koji će razveseliti svako dijete. VIŠE NA POVEZNICI

Kao poseban dodatak izložbi „Tebi, prijatelju“ izložen je i izbor fotografija projekta “Pawcasso”. Više informacija o njemu te o tome koliko je priprema potrebno da nastane takva čarolija u boji, možete saznati upravo u Knjižnici Sloboština.

Izložba je otvorena od 1. do 31.ožujka u Knjižnici Sloboština, Ulica Karela Zahradnika 8, čije je radno vrijeme radnim danom od 8.00 do 20.00 sati te subotom od 8.00 do 14.00.

Fotografije: Gordana Popović

Najnovije

Naši partneri