Stasiti pudl Pol iz Pordenonea

Stasiti pudl Pol iz Pordenonea - Volim pse
Podijelite objavu
Nakon pudlice imena Liza, još jedan predstavnik ove pasmine našao se u našoj rubrici Njuška tjedna - ovog puta je to stasiti pudl Pol.

Standardi i stasiti pudl Pol iz Pordenonea proglašen je najljepšim psom na međunarodnoj izložbi CAC Opatija 2022 koja je održana u rujnu u Lovranu.

Stoga je nakon pudlice imena Liza, još jednom ova pasmina našla svoje mjestu u našoj rubrici Njuška tjedna.

Inače izložba je okupila 270 pasa 90-tak različitih pasmina. Svi psi plijenili su pažnju svojim frizurama i nastupima. Stasiti pudl Pol ipak je najviše oduševio sudce na izložbi. Inače, drugo mjesto osvojio je vajmarski ptičar kratke dlake vlasnice Marije Plenković. Treći je bio škotski terijer vlasnice Anree Gavranović.

Tijekom trajanja izložbe, pse su ocjenjivali kinološki suci: Franjo Kovačev, Željko Gajić, Zlatko Kraljić i Milan Milovanović.

S obzirom na zastupljenost svih vrsta pudli na izložbi možemo reći da zanimanje za ovom pasminom još je uvijek veliko. Prije pedesetak godina pudl je bio najpopularniji pas na svijetu. Govorilo se da je pomodni “dodatak” u gradovima diljem svijeta.

Najbolje osobine ove pasmine su izuzetna pristupačnost, prihvaćanje dresure i pažljivost. Velikim pudlama treba dosta vježbe i prostora.

Kinološke organizacije sve do nedavno priznavale su tri veličine: standardnu, patuljastu i toy. Federation Cynology International (FCI) uveo je međutim i srednju, tj. veličinu između standardne i minijaturne.

Najnovije

Naši partneri