Riječki HGSS sudjelovao u spašavanju psa i vlasnika

Riječki HGSS sudjelovao u spašavanju psa i vlasnika (1)
Podijelite objavu
Riječki HGSS izvijestio je da su unesrećena osoba koja boluje od demencije i pas pronađeni na obali zapadno od uvale Karkadol na Krku.

Riječki HGSS sudjelovala je u spašavanju nestalog muškarca i njegovog psa na Krku. Na svojoj Facebook stranici izvijestili su da su poziv zaprimili u četvrtak, 29. rujna, oko 16:30, preko dežurnog telefona stanice Rijeka.

“Saznajemo da se radi o nestaloj muškoj osobi koja boluje od demencije te psu. Posljednji put viđeni su istoga dana oko 5 ujutro na lokaciji u blizini šume, zbog čega postoje indicije da se osoba kretala i nastavila kretati šumskim predjelom. Odmah po pozivu na teren iz baze Vežica s 3 interventna vozila izlazi 19 članova HGSS stanice Rijeka s 2 potražna psa te vanjska suradnica stanice – vodičkinja potražnih pasa s potražnim psom. Istima se na lokaciji pridružuje jedan član HGSS stanice Delnice”, pojasnili su iz riječkog HGSS-a.

Po dolasku na lokaciju i obavljenom razgovoru s obitelji, sustavno se pretražuju bijele ceste te šire šumsko područje. U potrazi sudjeluju i članovi obitelji nestale osobe te mještani koji se već nalaze na terenu, a koji među ostalim i plovilom pretražuju obalno područje.

“Oko 22 zaprimili smo informaciju od mještana da su unesrećeni i pas pronađeni na obalnom području, zapadno od uvale Karkadol. Prevezeni su plovilom do Luke Krk, gdje je unesrećeni predan vozilima Hitne medicinske pomoći”, navodi na svojim stranicama riječki HGSS koji je ovih dana sudjelovao na Međunarodnom susretu vodiča potražnih pasa u Sloveniji.

U ovoj akciji dakle sudjelovali su i potražni psi. Zanimljivu priču o vodičima i potražnim psima pročitajte na poveznici.

Naslovna fotografija: HGSS Stanica Rijeka

Najnovije

Naši partneri