Pet godina zajedno – naš udomidan

pet godina udomidan blog 04
Podijelite objavu
Toliko smo već/tek S i ja zajedno! Danas slavim udomidan, dan kad je došla u Milano po mene (sa Sonjom Ticom iz Udruge za udomljavanje hrtova Honey) i spasila me iz pakla psećeg trkačkog stadiona u Kini.

Danas S i ja slavimo peti udomidan! Pet godine, hej! Tko je tu udomiteljica, a tko udomljenica, teško je reći. Najbolje je onda kazati da je već prošlo pet godina od kad smo – udomile jedna drugu.

Naš prvi sudbonosni susret dogodio se 23. veljače 2019. godine, jednog hladnog vjetrovitog sivog dana u Milanu. Nešto prije toga objavljeno je da Billboardovu top listu za 2018. godinu predvodi Drakeova pjesma „God’s Plan”. Čiji je plan bio da se S i ja spojimo, nemam pojma, ali tko god (ili što) to bio, nije mogao bolje napraviti!

Gala4Dogs za 5. udomidan

Naš je odnos i prijateljski i obiteljski, prepun ljubavi i maženja, ali prerastao je i u poslovni. S je, naime, zbog mene odlučila pokrenuti svoj brend odjeće ( i dodataka) za pse, za početak hrtove, pod nazivom Gala4Dogs. Pogađate, valjda, i sami tko je Gala iz naziva 😉

Najbolja nam je vijest za naš peti udomidan to što smo baš danas uspjele završiti sve birokratske zavrzlame! Sad krećemo ka šestom udomidanu uz naš novi zajednički projekt.

A ako mislite da ja tu nemam posla, varate se – pa tko bi nadgledao sve to što ona radi? Tko je model za sve te njezine kapute? I tko prvi legne na te njene prekrivače? Mislite da se oni sami probaju? Ne, dragi moji, zato sam tu ja!

Pet godina upoznavanja, istraživanja, ljubavi

Ako razmišljate o udomljavanju, onda svakako znajte da ono mijenja živote i nama psima i vama dvonožnima! Totalno! Jer da je S netko rekao da će ljubiti psa, da će mu (meni, točnije) prepustiti svoj novi kauč (sad ima veliku rupu koju sam iskopala, ali baš ju je dobro kamuflirala 😉) ili da će mene tetovirati na ruku 😁 , rekla bi mu da je lud.

A da je meni netko rekao da ću je gledati ovako zaljubljeno, da ću tražiti da me mazi, da ću spavati opuštena zatvorenih očiju, da ću imati i svoju najbolju pseću prijateljicu, svoje ljude i da sam dobila čak dva zauvijek doma (a onaj u šumi jednostavno obožavam), i ja bih tome rekla da je lud!

Za nama je do sada pet godina upoznavanja, otkrivanja, sreće, straha, čuđenja, učenja, istraživanja, ljubavi!

Zaboravljena Kina

U ovih pet zajedničkih godina ja sve manje trčim, a sve više odmaram. S već dvije godine radi od kuće pa smo stalno zajedno i razmazila me je još više nego prije. Ali da se zna, čak i kad negdje ode bez mene (iako za to nema nikakvog suvislog razloga), ja sam dobra cura koja ništa ne uništava niti laje i cvili. Jedino tražim od S da se mazimo dugo dugo, čim se vrati kući.

S misli da se sve rjeđe sjetim svog zatvora u Kini. I u pravu je. Rijetko mi se još desi da se zagledam, zaledim i izgubim. To traje tek tren, a moja S to prepozna, pusti da prođe, onda me zagrli i ispali salvu svog tepanja.

Da, crni pas je – super!

Mnogi žele savršenog psa. Da je određene boje, da je lijep i da mu se svi dive, da je ovakve veličine, onakve boje, da nije crn, da ima papire, da je dobar, da ne laje, da je zdrav, da je…

Dragi naši ljudi, možda niste toga svjesni, ali ni vi niste savršeni! Da, ja sam crna, a vi puno rjeđe udomljujete crne pse (promislite malo koliko je to suludo), štrkljasta sam i imam duge noge i dug nos, ostala su mi samo dva zuba, a bolje da i ta dva nemam. Na neke pse, recimo jučer na susjedu samojedicu Lunu, lajem kao da mene i S napada neki pseći terorist…

Osjetljiva sam kad je hrana u pitanju, jedem tri puta dnevno jer je S vidjela da je za moj želudac tako bolje. Ne mogu više sa S ići na Klek, Velebit, Mjesečev plato i slična zahtjevnija mjesta. Mislim, mogla bih vjerojatno, ali S se brine da mi je to previše pa hodamo onoliko koliko ja to želim.

I ona baš voli što sam ja crna, a posebno obožava moju sijedu njuškicu!

Udomi i spasi

Znači, shvatili ste, nisam savršena. Ali sam takva nesavršena stala u srce moje nesavršene S, ali i u srca još nekih naših nesavršenih ljudi i pasa! I S me ne bi dala ni za što!

Stalno mi govori da sam ljepotica i da sam najljepša pa se ja zato gledam u svako ogledalo koje nađem, da vidim je li to istina ili ona izmišlja. Hrtovi su ‘vaki, hrtovi su ‘naki, ali mislim da je S stvarno u pravu 😉

Udomite, osjećaj je jednostavno nevjerojatan. I za mene, naravno, ali S sada jednostavno nije jasno kako je živjela bez mene! Tek kad doživite da se mi, spašeni psi, opustimo i kad to prepoznate u našim očima i na našem držanju, znat ćete o čemu S i ja pričamo!

Pitate se kako smo proslavile pet godina zajedničkog života? Ma mi vam slavimo svaki dan, svaku šetnju, svaku avanturu, svaki obrok, svaki zagrljaj, svako druženje, svako maženje…

Foto: privatni album S. Tumare

Najnovije

Naši partneri