Gala4Dogs – brend za pse nastao zbog jedne Gale

gala4dogs 01
Podijelite objavu
To je brend naše urednice Sanje Tumare, nazvan po njezinoj Gali, kojim slavi radost suživota sa psima, stvarajući ručno rađeno odjeću i dodatke koji brinu o udobnosti te donose kreativnost i veselje.

Od kad je stigla kod naše urednice Sanje Tumare, udomljena engleska hrtica Gala u život joj je unijela niz promjena… O tome je Gala već više puta pisala u svom blogu, u kojem progovara o njihovom suživotu u ovih pet i pol godina. No, odnedavno su Gala i Sanja zajedno pokrenule brend proizvoda namijenjenih – psima. Ime mu je Gala4Dogs, jer ipak je sve počelo zbog Gale.

Sve je handmade u njihovoj maloj radionici, a moto im je Pseći dress code: Stvaramo s ljubavlju. Sanja kaže da želi slaviti radost suživota sa psima, stvarajući ručno rađeno odjeću i dodatke koji brinu o udobnosti te donose kreativnost i njeguju osjećaj individualnosti naših dlakavih prijatelja.

A kako je i zašto jedna novinarka i PR-ovka odlučila sjesti za šivaću mašinu? E, o tome smo popričali sa Sanjom, dok nas je Gala više-manje budno pratila sa svog jastuka.

Gala4Dogs – brend za pse nastao zbog jedne Gale

Gala4Dogs – od novinarstva do šivanja

–  Ne, nikad nisam šivala, nije me to čak ni zanimalo, počinje Sanja svoju priču.

– Trebala mi je kabanica za Galu, koja zaista neće propuštati vodu. I da nije preskupa za moje pojmove. Jednu mi je, prema mojim uputama, napravila krojačica. No, nisam bila previše zadovoljna, žena nikad nije šivala za pse i shvatila sam da je to ono ključno. Tako sam odlučila osmisliti kabanicu sama. Dugo sam tražila materijal koji bi mi se sviđao i odgovarao svrsi. I, kao kod Baltazara, mislila sam, mislila, dok nisam smislila. Naravno, sve što napravim, najprije isproba Gala, kako bih znala da je kvalitetno. Tako i s tim kabanicama veselo trčkaramo po riječkoj kiši.

Gala4Dogs – brend za pse nastao zbog jedne Gale
Trebala mi je kabanica za Galu, koja zaista neće propuštati vodu…

Je li se bilo teško iz novinarstva, odnosa s javnošću i digitalnog marketinga prebaciti na nešto potpuno drukčije? Je li bilo nepremostivih prepreka?

– Teško, a ne znam, valjda jest. Više na sve to gledam kao na izazove, nego na teškoće. Bila sam sportašica pa mi je poraz samo nastavak niza, ali s neželjenim rezultatom. A ne – kraj. Jer već u sljedećoj “utakmici” želim pobijediti. Nije lako, razvijam ovaj projekt već godinu i pol dana. Ali uživam u svemu. I zaista me veseli raditi za pse. Kad na proizvod dodam etiketu Gala4Dogs, to je baš poseban osjećaj. Da si nešto sam stvorio i da će netko drugi to koristiti.

Gala4Dogs – brend za pse nastao zbog jedne Gale
Kad na proizvod dodam etiketu Gala4Dogs, to je baš poseban osjećaj

Sve zbog jedne Gale

Uglavnom, već sam rekla, da je moj život film, zvao bi se Sve zbog jedne Gale. Unijela je toliko promjena u moj život od kad je došla. A to je bilo u veljači 2019. godine. Evo, i portal o psima Volim pse smo pokrenuli u međuvremenu . Zato je nekako logično da je nakon svega, promijenila i moj poslovni put i da se brend zove baš Gala4Dogs.

Vjetar u leđa mi je bilo, i još je, to što su me podržali svi moji bližnji i to mi baš puno znači. Nikome to nije bila smiješna ili luda ideja. A i sama priznajem da je to bilo pomalo ludo. Uglavnom, uz Galu, koja je sad već pravi profesionalni model i manekenka, velika mi je pomoć mama. Nakon dugo godina vratila se šivanju i puno mi pomaže. Zajedno sa mnom prolazi kroz cijeli stvaralački proces.

Zapravo je puno posla jer sve radim sama – od izbora materijala, dobavljača, dizajna proizvoda, prodaje, marketinga… Ali ne žalim se, baš suprotno. Jako volim raditi od kuće i sama si nametati radni ritam, premda ispada da mi radni dan traje – stalno.

Gala4Dogs ogrlice, kabanice, prostirke

Što Gala4Dogs ima u ponudi?

– Ljeto je pa su sada u „điru“ ogrlice. Radim ogrlice za hrtove i veće pse. Navlače se preko glave i široke su oko 3,8 centimetara. Pomno biram materijale, ali i dizajn jer želim da ogrlice budu posebne, vesele, drukčije. Želim da psima budu ugodne, ali i da im budu modni dodatak. Reklo bi se – pseći modni statement. Da ih se primijeti u šetnji. Sada se traže ogrlice na „kockice“, iako naši Vatreni nisu baš najuspješniji. No krenut će im, valjda, a uskoro počinju i Olimpijske igre. Ima razloga za navijački stajling.

Radim i indoor/outdoor prostirke za pse. Gala, recimo, ne voli niti želi ležati na „golom“ podu. Zato sam joj kupovala razne dekice. Zatim sam joj počela sama šivati i shvatila da bi možda i drugi ljudi željeli za svoje pse zgodne vesele, ali praktične prostirke.

Pred kraj ljeta radit ću i kabanice i kaputiće za hrtove, jer ipak je sve i počelo zbog hrtova i za hrtove. Ali, i kabanice za ostale veće pse, mislim da oni nemaju dovoljno dobar izbor kad su kabanice u pitanju.

Kako te mogu kontaktirati potencijalni kupci?

– Mogu do nas doći putem naše Facebook stranice Gala4Dogs, ondje je i WhatsApp kontakt i e-mail. Ali nije problem ni ako mene kontaktiraju u inbox. Gala i ja smo uvijek spremne za šivanje i modiranje.

Gala4Dogs – brend za pse nastao zbog jedne Gale

Najnovije

Naši partneri