Zagreb na dva dana postaje mala metropola za pse

zagreb festival pasa 01
Podijelite objavu

Omiljeno zagrebačko zeleno „šetalište“ pasa, Trg dr. Franje Tuđmana, 7. i 8. listopada pretvorit će se u nešto puno veće i zabavnije za najslađe njuške. Festival pasa svih rasa priprema dvodnevno druženje, zabavnu i edukativnu manifestaciju s vrlo važnom porukom i ciljem – udomljavanjem životinja.

Pod generalnim pokroviteljstvom brenda ZooCity, četveronožne ljubimce i njihove vlasnike dočekat će veliki poligon od 100 m2. Na njemu će treneri pasa raditi vježbe i treninge sa psima. Uz to, održavat će se brojne aktivnosti i sadržaji, poput „grooming“ zone i kornera za fotografiranje na koje nitko neće ostati imun, stoji u priopćenju organizatora.

zagreb festival pasa 02

Svi su dobrodošli u Zagreb, na Tuđmanac

Kao što smo već pisali, prvi ovakav festival u Zagrebu priprema brojna iznenađenja za posjetitelje. Brojni brendovi i proizvođači predstavit će svoje proizvode. Od hrane i dodataka prehrani za pse, do higijenskih potrepština i neizbježnih modnih dodataka.

No, najveći će se fokus staviti na izlagačke pozicije udruga koje promiču udomljavanje. Psi koji su trenutno na čuvanju kod volontera na ovoj će dvodnevnoj manifestaciji potražiti svoj „forever home“, dom za zauvijek.

Zato su na popularnom Tuđmancu svakako dobrodošli i svi oni koji još nemaju ljubimca, a već duže vrijeme razmišljaju o tome. Projekt možete podržati i samim dolaskom te pričanjem o humanom činu spašavanja napuštenih životinja.

Posjetitelje koji samo obožavaju biti u društvu pasa dočekat će veliki food court, kao glavno mjesto druženja uz DJ nastupe.

zagreb festival pasa 04

Najveseliji i najspretniji pas

Na samoj pozornici, u centralnom dijelu prostora, tijekom dana će se održavati prezentacije i radionice. Profesionalci će svim zainteresiranima pokazati kako pravilno njegovati zube, dlaku i nokte svoga psa… Moći ćete doznati i kako raditi domaće pseće kolačiće, kako psa naučiti trikove i još puno toga.

Kako izabrati psa po mjeri? Koji su novi pristupi u prehrani pasa? Kako ih odgojiti, zašto udomiti psa te kako utječu na razvoj djeteta? To su tek neka od pitanja na koja će se odgovoriti na ovom jesenskom vikendu u Zagrebu, posvećenom svim njuškama. Kako sve ne bi ostalo samo na ozbiljnim temama, osmišljen je i posebni zabavni program, točnije izbor za najveselijeg psa i natjecanje u spretnosti.

zagreb festival pasa 03

Vau vau, Zagreb vas čeka

Na jednom mjestu će se tako naći proizvođači hrane, pet shopovi, veterinari, prihvatilišta, treneri, groomeri, „slastičarnice“ za pse, hoteli za pse i ostali ljubitelji pasjeg svijeta.

Svim ljubiteljima životinja, budućim vlasnicima pasa, kao i klincima, psi poručuju „vau vau, vidimo se“, Zagreb vas čeka!

Detaljne informacije o programu bit će dostupne na web stranici organizatora, a Festival možete pratiti i putem njihovih Facebook i Instagram stranica.

Foto: Festival pasa svih rasa

Najnovije

Naši partneri