Yumi, mislimo na tebe i držimo ti fige!

Yumi, mislimo na tebe i držimo ti fige - volimpse.com
Podijelite objavu
Unatoč prvim prognozama koje su bile loše, sada vjerujem da ćemo Yumi i ja biti još dugo zajedno - s puno optimizma kaže njegova vlasnica.

Grad Rijeka je na nasipu pored pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida, uz parkiralište, uredio plažu za pse površine 500 kvadratnih metara. To je bila prva plaža za pse. Na njoj se i ovih dana traži osvježenje. Nije osobita gužva. Svoje kupanje i tuširanje upravo je završio pas Yumi.

Veseli sedmogodišnjak

Vlasnica ga pažljivo briše šugamanom. Pitamo ih jesu li zadovoljni ovom, psećom plažom. Kažu tako-tako. Dodaju da ne dolaze često.

“Ne živim u Rijeci, na Visu sam. Kad smo ovdje, da ponekad svratimo na Kantridu. Yumi ima sedam godina i jako je bolestan, pa bi nam odgovaralo da plaža ima hlada. Zna biti jako vruće”, kaže nam vlasnicama.

Yumi, mislimo na tebe i držimo ti fige - volimpse.com
Svoje kupanje i tuširanje upravo je završio pas Yumi

Primjećujemo da Yumiju na prednjim nogama nedostaje dlaka. Ne slutimo o kakvoj se bolesti radi. 

Pitamo: “Ima problema s kožom”.

“Ne, Yumi ima rak. Tu gdje nema dlake prima kemoterapiju. Ali sada je dobro”, odgovara vlasnica.

Yumi i svojim ponašanjem dokazuje da su veterinari pogriješili kad su mu prije dva mjeseca prognozirali još toliko života. Dajemo mu omiljenu poslasticu. Veselo skače i pažljivo je uzima iz naše ruke. 

No, njegova najveća sreća je njegova vlasnica.

Yumi, mislimo na tebe i držimo ti fige - volimpse.com
Njegova najveća sreća je njegova vlasnica

“Yumija sam pronašla kao odbačeno štene na jednoj grčkoj plaži. S obzirom na to da sam u Grčku putovala automobilom, Yumi se ispre prednjeg sjedišta vratio sa mnom u Hrvatsku. Nije se odvajao od mene… Ne znam kakva bi mu bila sudbina da je ostao pas lutalica u Grčkoj”, otkriva nam vlasnica.

Yumi se uspješno liječi u Zagrebu

Razgovor se nastavlja njihovom zajedničkom borbom za zdravlje ovog veselog i jakog mješanca. Doznajemo da je jedan od njegovih predaka vjerojatno grčki gonič.

Yumi se trenutačno liječi u Zagrebu, kod jedne veterinarke koja se posebno posvetila psećim tumorima. Bio je na liječenju u Rijeci, Ljubljani, Beču. 

“Dobro podnosi pseću kemoterapiju. Sada je dosta dobro. Unatoč prvim prognozama koje su bile loše, sada vjerujemo da ćemo biti još dugo zajedno”, s puno optimizma kaže nam njegova vlasnica.

Yumi, mislimo na tebe i držimo ti fige!

Yumi, mislimo na tebe i držimo ti fige - volimpse.com
Na plaži za pse Kantrida nije osobita gužva

Najnovije

Naši partneri