Gdje odvesti psa na kupanje?

gdje na plažu 04
Podijelite objavu
Jer kako drukčije na plažu, nego s našim psima😉 Gdje se to nalaze plaže za pse u Hrvatskoj? Svake ih je godine, čini se, sve više, a najviše ih ima na Sjevernom Jadranu.

Gdje na plažu kad imate psa, pitanje je koje si postavljaju mnogi vlasnici pasa u ovo ljetno doba. Jer najbolje je rashladiti se u moru, a ako već ne u moru, odličan su izbor jezera ili rijeke. No, ovdje ćemo se ipak zadržati na plažama za pse i istražiti gdje se to sve u Hrvatskoj možemo okupati s dlakavcima.

Gdje se pas može kupati?

Načelno je s psom dozvoljeno kupanje ondje gdje nema oznake zabrane i ondje gdje plaže nisu uređene, dok većina uređenih plaža ima zabranu. Isto tako, kao odgovorni vlasnici pasa, sigurno nećemo dopustiti da naš pas remeti mir drugih kupača.

Ovdje ćemo spomenuti samo neke od plaža za pse, ali prije odlaska na plažu, odnosno putovanje, najbolje je provjeriti i biti siguran gdje vaš ljubimac može umočiti šapice.

Plaža za pse sve je više svake godine, kao što je sve više onih koji se ne odvajaju od svojih ljubimaca ni na odmoru. Najviše plaža za pse ima na Sjevernom Jadranu, no i u Dalmaciji njihov broj polako raste.

Kvarner dog friendly

Pravo dog friendly odredište već je neko vrijeme Kvarner. Na Kvarneru možete čak potražiti  obiteljski smještaj s dodatnom oznakom kvalitete „Kvarner Family – Pet Friendly“, dok restorani koji imaju dodatnu oznaku „Dog Friendly“ nude i posebna mjesta na terasi za goste sa psima.

Ako vam trebaju dodatne informacije o odmoru sa psom na Kvarneru, tu je čak i vodič za vlasnike pasa Šapicama po PGŽ-u. Plaža za pse ima zaista puno. Dvije plaže za pse postoje i u samoj Rijeci, zatim, Opatiji, Kostreni, nekoliko njih je na Krku, Cresu te na Malom Lošinju gdje postoje i plaže i lokacije za kupanje sa psima…

Gdje? Na Underdog Marathon.

Najpoznatija je, ipak, plaža za pse u Crikvenici, „Podvorska“, gdje je otvoren i kafić za pse Monty`s Dog Beach & Bar, koji se nalazi i na Rabu. O njoj su pisali i svjetski mediji, a mnogi kažu da je najbolja plaža za pse u Hrvatskoj.

Ako vi i vaš pas volite plivati i trčati, ne zaboravite da se u Crikvenici od 2017. godine u kolovozu održava Underdog Marathon u kojem se dvonožno-četveronožni parovi zajedno natječu u aquathlonu.

Turistička Istra

Istra je također sve više dog friendly destinacija. Mnogi turisti stižu na godišnji odmor sa svojim ljubimcima i tretiraju ih, naravno, kao članove obitelji. Stoga očekuju i takav smještaj i doček, a i plažu za pse.

Istra, dakle, ima nekoliko uređenih plaža za pse gdje možete doći sa svojim najdražim njuškama. Od Umaga, Novigrada, Poreča, preko Rovinja, Pule i Vrsara, do Labina i Rapca.

Zanimljivo je da je u Medulinu i Puli do početka rujna od 21 do 8 sati ujutro dozvoljeno kupanje psima na svim plažama, a ostatak godine cijeli dan.

Split, od Ultre do plaža za pse

U Split se ide na Ultru, ali sve se više ide i s ljubimcima. I taj je hrvatski grad-biser uredio nekoliko plaža za pse, a na plaži Duilovo, primjerice, nalaze se i tuševi, svlačionice, kućice za pse, stalci s vrećicama za otpad te zdjelice za vodu.

Plaže za pse uređene su i u Zadru, na Braču, Hvaru, Murteru, Korčuli, Visu, na Pagu, u Omišu, Makarskoj, Vodicama, Dubrovniku…

Dakle, ima uređenih plaža za pse te mnogo onih na kojima se možete kupati sa svojim ljubimcima. Trebalo bi biti sasvim dovoljno da u ljetu uživamo i mi s našim dlakavcima, ali i svi oni kojima kupanje sa psima nije najmilija aktivnost.

Fotografije: Unsplash

Najnovije

Naši partneri