Vatrogasci i dumovečke njuškice na kalendaru

vatrogasci za dumovec 01
Podijelite objavu
Zagrebačke vatrogasce i njuškice iz azila u Dumovcu za humanitarni je kalendar Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba fotografirao dobro znani fotograf Damir Hoyka.

Prije otprilike dva mjeseca pisali smo o australskim vatrogascima koji tradicionalno svake godine izdaju kalendar, a sredstva od njegove prodaje namijenjena su u humanitarne svrhe. No, i naši su vatrogasci jednako velikog srca, uz to što su hrabri i požrtvovni.

Naime, dvanaestorica vatrogasaca Vatrogasne postrojbe Zagreb pozirala su našem uglednom fotografu Damiru Hoyki za kalendar Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba. Naravno, nisu pozirali sami – jer glavne zvijezde ipak su dumovečke njuškice! A od 14 pasa i mačaka koji su prije mjesec dana sudjelovali u snimanju, čak ih je osam udomljeno, objavio je Azil.

Vatrogasci i njuškice u ulozi modela

Zapali u Dumovec!, to je poruka koju zagrebački vatrogasci upućuju svima onima koji razmišljaju o novom kućnom ljubimcu. Zanimljivo je da većina zagrebačkih vatrogasaca ima kućne ljubimce pa im je poziranje sa psima i mačkama bilo „prirodno okruženje“.

– Čim smo spomenuli za koju će se svrhu raditi fotografije, imali smo mnoštvo dobrovoljaca. Sami su napravili uži izbor, a tijekom snimanja nekoliko ih je strpljivo bilo i u rezervi. Nadamo se da će se građanima svidjeti kako su se vatrogasci snašli u ulozi modela, kazao je zapovjednik Vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih na predstavljanju kalendara u sjedištu postrojbe.

Vatrogasci spašavaju i životinje

Kako naglašavaju iz Skloništa, zagrebački vatrogasci terenskoj se ekipi Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba pridružuju u akcijama spašavanja bolesnih i ozlijeđenih divljih životinja te kućnih ljubimaca s teško dostupnih mjesta poput jezera, krošnji stabala i krovova zgrada.

– Nadamo se da će čim veći broj građana na svojem zidu poželjeti naš novi kalendar. Njegove fotografije pršte dobrom energijom. Svakome tko voli životinje, vjerujem da će pogled na kalendar svakoga jutra donositi osmijeh na lice, poručila je voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Tatjana Zajec.

Manja, Murka, Otto i ostali traže svoje ljude

U rukama vatrogasaca tijekom snimanja našle su se mačke i psi svih dobi koji još traže svoje ljude i svoj novi dom, od mačića Manje i Murke do psa Otta. Zagrebački vatrogasci poželjeli su dumovečkim njuškicama da što prije dočekaju ljubav svojih ljudi i svoj dom za zauvijek, a mi se pridružujemo njihovim željama.

Kalendar se po cijeni od osam eura može naručiti putem internetske stranice Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, a moguće ga je kupiti i u suvenirnici Zoološkog vrta Grada Zagreba. Sredstva prikupljena prodajom kalendara koristit će se za unaprjeđenje dobrobiti pasa i mačaka koji u Dumovcu čekaju udomljenje.

Foto: Dumovec – sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Vatrogasna postrojba Zagreb

Najnovije

Naši partneri