Udomi i ti – legendarni Beatlesovac udomio psa

udomi 00
Podijelite objavu
Paul McCartney sa svojom je suprugom Nancy Shevell udomio psića kojeg su nazvali Jet, po psu kojeg je Paul davno imao. Jedan pas je spašen, a jedan obitelj dobila je vječnu odanost i ljubav.

Udomi, ne kupuj, fraza je koja se često čuje iz azila koji brinu o napuštenim, ostavljenim i odbačenim životinjama. Očito se time vodio i slavni član Beatlesa Paul McCartney koji je sa suprugom Nancy Shevell uzeo psa iz azila i pružio mu zauvijek dom. Vijest je objavio Labelle Foundation, na svojoj Instagram stranici, uz fotografiju na kojoj su Paul i Nancy sa svojim novim ljubimcem.

Ljubitelj životinja

Osamdesetjednogodišnja živuća legenda i supruga Nancy za novog su člana obitelji odabrali slatkog Rovera kojem su dali ime Jet. Zanimljivo je da je McCartney davno već imao psa imenom Jet, a nagađa se i da je istoimenu pjesmu posvetio upravo tom labradoru. Novoudomljeni je psić očito dobio ime po ljubimcu koji je Beatleu ostao zauvijek u srcu.

Inače, Paul McCartney vegetarijanac od sredine sedamdesetih te poznati borac za prava životinja. Stoga mu koncept udomi, ne kupuj nije stran.

Brisketa udomio topgunovac

Labelle Foundation losanđeleska je zaklada za spašavanje životinja koja educira građane o važnosti odgovornog posjedovanja kućnih ljubimaca, sterilizaciji i kastraciji, pravovremenom cijepljenju, pravilnoj obuci i socijalizaciji pasa te izazovima s kojima se suočava spasilačka zajednica. Cilj im je, naravno, što manje pasa beskućnika.

Zahvalili su bračnom paru što su „otvorili svoj dom i podržali spašavanje životinja“.

U srpnju je, također iz iste zaklade, psa udomio i američki glumac Glen Powell, najpoznatiji je po ulozi u filmu “Top Gun: Maverick”.

„Svijet je težak, pa sam pomislio da je krajnje vrijeme da unajmim pravog tjelohranitelja, rekao je Glen, predstavljajući svog Brisketa.

Udomi, dobrobiti su brojne

Udomljavanje psa može biti prekrasno i ispunjavajuće iskustvo iz brojnih razloga. Mnogo je razloga zašto je udomljavanje psa izvrsna ideja.

Udomljenjem psa iz azila dajete dom psu koji bi inače mogao biti eutanaziran ili ostati u ne baš idealnom okruženju. Smanjit ćete prenapučenost azila, jer volonteri imaju prepune ruke posla, o financijama za podržavanje azila, da i ne govorimo. Psi su poznati po svojoj nepokolebljivoj odanosti i bezuvjetnoj ljubavi i stvaraju snažne veze sa svojim vlasnicima, pružajući im društvo, emocionalnu podršku i prijateljstvo, mogu pomoći i u smanjenju osjećaja usamljenosti i izoliranosti.

Briga o psu uključuje i aktivniji životni stil, budući da su mu potrebne redovite šetnje i igranje. Imati psa može povećati vaše prilike za druženje i upoznavanje novih ljudi, osobito tijekom šetnji ili posjeta parkovima za pse.

Udomljavanje psa može biti izvrsna prilika za pojedince i obitelji da nauče vrijedne životne vještine kao što su strpljenje, empatija i upravljanje vremenom.

Odgovorno posjedovanje životinja

Udomljavanjem psa postajete dio većeg pokreta koji promiče odgovorno posjedovanje kućnih ljubimaca i dobrobit životinja. Vaša odluka o udomljavanju potiče druge da također razmotre udomljavanje, što pozitivno utječe na živote mnogih životinja.

Baš kao što odluka slavnog glazbenika ili poznatog glumca može učiniti razliku kad poručuju – udomi i ti i spasi jednog dlakavca!

No, ne zaboravite da je udomljavanje psa (baš kao i kupnja) dugoročna obveza koja zahtijeva pažljivo razmatranje i planiranje. Ako ste spremni ponuditi dom pun ljubavi, udomljavanje psa može biti nevjerojatno korisno iskustvo i za vas i za vašeg novog četveronožnog prijatelja te jedna od boljih odluka u vašem životu.

Foto: screenshot

Najnovije

Naši partneri