Svjetska izložba pasa u Zagreb dovela 25 000 pasa

Podijelite objavu
Svjetska izložba pasa u Zagreb je dovela 163 kinološka suca te oko 400 različitih pasmina iz 79 zemalja. Danas je, kao uvod, održana Međunarodna proljetna izložba pasa svih pasmina.

Zagrebački velesajam od danas je domaćin najveće manifestacije u povijesti Hrvatskog kinološkog saveza. Svjetska izložba pasa, najvažniji događaj u svijetu uzgajivača pasa, do nedjelje je na jednom mjestu okupio 163 kinološka suca koji će ocjenjivati gotovo 25 000 pasa i oko 400 različitih pasmina iz 79 zemalja. Od toga će na samoj Svjetskoj izložbi sudjelovati skoro 15.000 pasa

Počelo je danas, održavanjem „izložbe za zagrijavanje“, Međunarodne proljetne izložbe pasa svih pasmina, na kojoj se natjecalo gotovo 4000 pasa.

Ovčari, ptičari, hrtovi, šnauceri, jazavčari…

U četvrtak, 25. travnja, prvi je dan Svjetske izložbe. Posjetitelji će od 8 do 16 sati moći vidjeti mnogo raznih ovčarskih i pastirskih pasa te ptičara i hrtova.

U petak na scenu izlaze retriveri, terijeri, goniči, španijeli te psi za vodu. U subotu je red na špiceve i primitivne pse, zatim na pse za pratnju i patuljaste pse. Zadnjeg dana održavanja svjetske izložbe, u nedjelju, posjetitelji će moći uživati u pinčerima, šnaucerima, molosima, švicarskim planinskim i pastirskim psima te jazavčarima.

Na izložbi će biti predstavljene i hrvatske autohtone pasmine. O njima smo pisali čak dva puta. To su dalmatinski pas, tornjak, hrvatski ovčar, istarski kratkodlaki i oštrodlaki gonič, posavski gonič te mali međimurski pas, međi.

Glavno pitanje – tko je najljepši pas Svjetske izložbe

Poslastice za ljubitelje izložbi pasa održavaju se u nedjelju iza 18.00 sati. Tada će se održati predaja zastave Međunarodne kinološke federacije organizatorima iduće svjetske izložbe, a to je Finski kinološki savez, te finala Svjetske izložbe pasa.

Svjetska izložba vrhunac će doživjeti izborom tri najljepša psa svijeta, prije čega će biti izabrani i najbolji mladi vodiči od 10 do 18 godina, najljepši psi hrvatskih autohtonih pasmina te najljepši mladi psi.

Ako želite doći na izložbu, dobro razmislite je li to mjesto na koje želite povesti svog njuškavca. Organizatori, naime, savjetuju da posjetitelji ne dovode svoje pse na izložbu jer bi i njima, ali i psima sudionicima izložbe, to moglo biti stresno. Ulaz za djecu mlađu od 12 godina je besplatan.

Foto: arhiva

Najnovije

Naši partneri