Pago s Paga – četveronožna baština hrvatskog otoka

pago from pag 01
Podijelite objavu
Promotor svoje pasmine, dalmatinera, i promotor svog otoka, Paga, Pago ide dalje. Nakon suvenira, glumio je u glazbenom spotu, a nedavno se okušao i na specijaliziranoj izložbi dalmatinskih pasa.

Već smo pisali o njemu. Ne jednom, nego više puta. Jer on je prava pseća faca – Pago s Paga, koji privlači poglede gdje god došao.

Sjećate se sigurno tog malog dalmatinera Paga. Još od kad je bio štene, sa svojom je Kristinom Alaburić počeo promovirati svoju pasminu, dalmatinskog psa, ali i sve ljepote njihovog otoka Paga.

Pago s Paga razvija pet friendly destinaciju

S 4 mjeseca je imao svoje suvenire i stao na sup dasku. Sa šest mjeseci dobio je prilog na HRT-u, a s devet mjeseci snimio je prilog i za BBC. Pago sada ima godinu i pol dana i nastavlja u istom aktivnom ritmu.

Pago s Paga snimio je i spot s Jurom Brkljačom i Dinom Petrićem za pjesmu „Isti ka i ti“. Uz to, reklamira API pet proizvode. No, ni to nije sve, rekli bi u reklami. Nedavno je za svoje suvenire dobio certifikat za originalni suvenir grada Paga.

„To nam je posebno drago jer grad Pag prepoznaje važnost toga da postane još veća pet friendly destinacija, a nadam se da je  Pago otvorio put ka tome“, priča nam njegova Kristina.

Prva izložba – drugo mjesto

Pago s Paga, logično, najviše uživa na svom Pagu, dok on i Kristina istražuju otok ili, pak, more na sup dasci. No, odlučio se okušati i na izložbi i, očekivano, pobrao aplauz.

„Njegova ljepota nije ostavila ravnodušnima ni suce na nedavnoj klupskoj izložbi dalmatinskih pasa u Zagrebu. Na svojoj prvoj izložbi Pago je osvojio drugo mjesto“, hvali se njegova Kristina Alaburić. „Jednostavno je rasturio na izložbi!“

Dalmatinski pas – plemenita i odana pasmina

Uz to što promovira svoju pasminu gdje god stigne, Pago uživa u igri sa svojim brojnim prijateljima. Dalmatineri Cvita i Niko njegova su dalmatinska obitelj.

„S radošću mogu reći da se broj dalmatinera u Dalmaciji povećava… Ljudi sve više vide plemenitost te pasmine, njihovu odanost, privrženost i nevjerojatnu inteligenciju. Njihova ljepota i posebnost u psećem svijetu jedinstvena je i svakako ih je potrebno učiniti vidljivijima i očuvati tu našu pasminu na koju možemo biti itekako ponosni“, objašnjava Kristina.

Pa, ako posjetite naš otok s najduljom obalom, svakako potražite i njegovu najnoviju atrakciju. Pago s Paga još nije dodan na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine kao paška čipka, ali ima još vremena (i) za to 😉

Foto: privatni album Kristine Alaburić

Najnovije

Naši partneri