Pago, dalmatinac koji promovira Pag

Pago, dalmatinac koji promovira Pag - Volim pse
Podijelite objavu
Pago je štene dalmatinskog psa, a sa svojom Kristinom Alaburić želi promovirati svoju pasminu, ali i sve ljepote njihovog otoka Paga.

Pago nije sok, nego štene dalmatinskog psa koje će 15. ožujka napuniti tek 5 mjeseci. No, u tih je pet mjeseci, sa svojom Kristinom Alaburić, već napravio pravu Buru događanja. Kristina Alaburić osnivačica je Udruge Kissa s otoka Paga, organizatorica je i idejna začetnica raznih kulturnih i sportskih manifestacija na otoku. Stoga i ne čudi što je s Pagom odlučila svijetu ispričati priču o dalmatincima, ali i o – Pagu.

Pago, dalmatinac koji promovira Pag - Volim pse
Pago svijetu otvara vrata otoka Paga.

Pago „priča“ priču o Pagu

Dalmatince ili dalmatinere i ne viđamo više često, premda su naša autohtona pasmina. No, Vaš Pago postaje njihov „glas“, ali i promotor otoka Paga. Recite nam nešto više o toj zanimljivoj inicijativi.

– Pago izaziva pozornost gdje god se pojavi. U Pagu ga svi vole i već znaju njegovo ime. Nekako vidjevši koliko pozornosti izaziva, rodila se kod mene ideja – učiniti dalmatince vidljivijima. Jer dalmatinaca više skoro da i nema, zbilja ih je rijetkost vidjeti.

Pas bernardinac zaštitni znak prijevoja Veliki sv. Bernard - volimpse.com

Pas bernardinac zaštitni znak prijevoja Veliki sv. Bernard

Uz cestu poslagani su štandovi. Pas bernardinac dominira na svakom. Za 30-tak eura može se kupiti plišanac koji će razveseliti svako dijete. VIŠE NA POVEZNICI

Vizija i misija Udruge Kissa je otok Pag i otočke priče. Meni je otok Pag, od Luna do Fortice, s njegovim izgledom poseban, drugačiji od svega viđenog. Svaki dio otoka ima svoju priču. Toliko je ljepote i toliko zanimljivosti koje još nisu ispričane. Pa eto, jedan mali dalmatinac s otoka, simpatičan je način da predstavim svu tu ljepotu na jedan drugačiji način. Zanimljiv djeci, ali i odraslima.

Pago, dalmatinac koji promovira Pag - Volim pse
Sunce, more i – Pago!

Stvaranje s ljubavlju

Toliko puno otok Pag može ispričati. Ideja je bezbroj i nikad nisu problem, njihova realizacija već je nešto drugo. Suradnja s umjetnicima s otoka i vizionarima također je bitna.

Posebna su priča fotografije Paga na otoku. Jednostavno oduzimaju dah. I upravo tu dolazi do izražaja ta suradnja o kojoj govorite. Tko je za to zaslužan?

– Da, istina, stvarno moram izdvojiti Katicu Mustapić, zaljubljenicu u otok i njezine fotografije koje su tolika promocija otoka! Njezine slike bure, prirode, otoka Paga izazivaju jako velik interes javnosti. Danas je takav oblik promocije vrlo bitno razumjeti i biti podrška nekom tko zbilja stvara s ljubavlju.

Pago, dalmatinac koji promovira Pag - Volim pse
Mjesec? Ma ne – Pag.

Say Cheese and Run

Plesačica ste, koreografkinja i voditeljica Udruge Kissa s otoka Paga. Jako ste aktivni u organizaciji raznih manifestacija.

– Sportsko-plesna udruga Kissa s otoka Paga postoji već 13 godina i organizator je i idejni začetnik brojnih sportskih i kulturnih događanja. Spomenut ću samo neke – Pag Summer Outdoor, Kids Run, Say Cheese And Run, Run And taste Island Pag, Fall For Dance Zadar, Dota, Travanj-Bura na otoku Pagu te brojne druge.

I za kraj, hoćemo li Pagove plišance i slikovnice moći kupiti i izvan otoka Paga?

– Da, svakako. Planiramo prodaju suvenira online i izvan otoka!

Fotografije: Katica Mustapić

Točka, točka, točkica.

Najnovije

Naši partneri