Pago, dalmatinac koji promovira Pag

Pago, dalmatinac koji promovira Pag - Volim pse
Podijelite objavu
Pago je štene dalmatinskog psa, a sa svojom Kristinom Alaburić želi promovirati svoju pasminu, ali i sve ljepote njihovog otoka Paga.

Pago nije sok, nego štene dalmatinskog psa koje će 15. ožujka napuniti tek 5 mjeseci. No, u tih je pet mjeseci, sa svojom Kristinom Alaburić, već napravio pravu Buru događanja. Kristina Alaburić osnivačica je Udruge Kissa s otoka Paga, organizatorica je i idejna začetnica raznih kulturnih i sportskih manifestacija na otoku. Stoga i ne čudi što je s Pagom odlučila svijetu ispričati priču o dalmatincima, ali i o – Pagu.

Pago, dalmatinac koji promovira Pag - Volim pse
Pago svijetu otvara vrata otoka Paga.

Pago „priča“ priču o Pagu

Dalmatince ili dalmatinere i ne viđamo više često, premda su naša autohtona pasmina. No, Vaš Pago postaje njihov „glas“, ali i promotor otoka Paga. Recite nam nešto više o toj zanimljivoj inicijativi.

– Pago izaziva pozornost gdje god se pojavi. U Pagu ga svi vole i već znaju njegovo ime. Nekako vidjevši koliko pozornosti izaziva, rodila se kod mene ideja – učiniti dalmatince vidljivijima. Jer dalmatinaca više skoro da i nema, zbilja ih je rijetkost vidjeti.

Pas bernardinac zaštitni znak prijevoja Veliki sv. Bernard - volimpse.com

Pas bernardinac zaštitni znak prijevoja Veliki sv. Bernard

Uz cestu poslagani su štandovi. Pas bernardinac dominira na svakom. Za 30-tak eura može se kupiti plišanac koji će razveseliti svako dijete. VIŠE NA POVEZNICI

Vizija i misija Udruge Kissa je otok Pag i otočke priče. Meni je otok Pag, od Luna do Fortice, s njegovim izgledom poseban, drugačiji od svega viđenog. Svaki dio otoka ima svoju priču. Toliko je ljepote i toliko zanimljivosti koje još nisu ispričane. Pa eto, jedan mali dalmatinac s otoka, simpatičan je način da predstavim svu tu ljepotu na jedan drugačiji način. Zanimljiv djeci, ali i odraslima.

Pago, dalmatinac koji promovira Pag - Volim pse
Sunce, more i – Pago!

Stvaranje s ljubavlju

Toliko puno otok Pag može ispričati. Ideja je bezbroj i nikad nisu problem, njihova realizacija već je nešto drugo. Suradnja s umjetnicima s otoka i vizionarima također je bitna.

Gorana Abramović: U radu sa psima koristim pozitivan pristup

Gorana Abramović: U radu sa psima koristim pozitivan pristup

Reaktivnost, strahovi, preuzbuđenost, što god vašeg štenca ili odraslog psa mučilo, naša savjetnica za ponašanje pasa Gorana Abramović tu je da vam pomogne svojim tečajevima. VIŠE NA POVEZNICI

Posebna su priča fotografije Paga na otoku. Jednostavno oduzimaju dah. I upravo tu dolazi do izražaja ta suradnja o kojoj govorite. Tko je za to zaslužan?

– Da, istina, stvarno moram izdvojiti Katicu Mustapić, zaljubljenicu u otok i njezine fotografije koje su tolika promocija otoka! Njezine slike bure, prirode, otoka Paga izazivaju jako velik interes javnosti. Danas je takav oblik promocije vrlo bitno razumjeti i biti podrška nekom tko zbilja stvara s ljubavlju.

Pago, dalmatinac koji promovira Pag - Volim pse
Mjesec? Ma ne – Pag.

Say Cheese and Run

Plesačica ste, koreografkinja i voditeljica Udruge Kissa s otoka Paga. Jako ste aktivni u organizaciji raznih manifestacija.

– Sportsko-plesna udruga Kissa s otoka Paga postoji već 13 godina i organizator je i idejni začetnik brojnih sportskih i kulturnih događanja. Spomenut ću samo neke – Pag Summer Outdoor, Kids Run, Say Cheese And Run, Run And taste Island Pag, Fall For Dance Zadar, Dota, Travanj-Bura na otoku Pagu te brojne druge.

I za kraj, hoćemo li Pagove plišance i slikovnice moći kupiti i izvan otoka Paga?

– Da, svakako. Planiramo prodaju suvenira online i izvan otoka!

Fotografije: Katica Mustapić

Točka, točka, točkica.

Najnovije

Naši partneri