Omar – napustio nas je još jedan potražni pas

omar 01
Podijelite objavu
„Omar je bio potražni pas HGSS Stanice Split, a imao je HGSS licencu iz čak dvije discipline, airscenta i mantraila. Njegov vodič Bruno Ćapeta odmah je prepoznao veliki potencijal“, napisao je HGSS, opraštajući se od Omara.

„U samo nekoliko dana razmaka, K9 odjel HGSS-a doživio je dva velika gubitka. Osim Jazzyja, u 13. godini života napustio nas je i naš četveronožni kolega Omar“, objavila je Hrvatska gorska služba spašavanja još jednu tužnu vijest.

„Sa svojim vodičem Brunom prošao je cijelu Hrvatsku i šire, vrijedno trenirao od početne socijalizacije do ozbiljnih treninga koji su rezultirali onim što i jest najvažnije – pronalaženjem nestalih osoba i spašavanjem mnogih života. Omar je otišao u poznoj psećoj starosti, a spašavatelji će ga se sjećati kao istinske legende i vjernog pratitelja“, kaže splitski HGSS.

Omar, pas s licencama iz airscenta i mantraila

„Omar je bio potražni pas HGSS stanice Split, a imao je HGSS licencu iz čak dvije discipline, airscenta i mantraila. Kao štene je stigao iz Češke, a njegov vodič Bruno Ćapeta odmah je prepoznao veliki potencijal koji je Omar pokazivao već na početku njihovog suživota. Sa svojim Brunom vrijedno trenirao od prvog dana: od socijalizacije pa sve do ozbiljnih treninga koji su rezultirali onim što i jest najvažnije – pronalaženjem nestalih osoba.”

Hvala na svim odrađenim akcijama

„Služenje u službi spašavanja ljudskih života, služenje u Hrvatskog gorskoj službi spašavanja, posebna je priča, posebna predanost, posebno prijateljstvo i odanost. Omar je otišao u poznoj psećoj starosti, a kolege spašavatelji će ga se sjećati kao istinske legende i vjernog pratitelja.“

„Zahvaljujemo se Omaru na svim odrađenim akcijama,“ stoji u oproštaju splitskih HGSS-ovaca njihovom četveronožnom kolegi.

Foto: HGSS

Najnovije

Naši partneri