Jazzy otišao iza duge – uginuo potražni pas HGSS-a

jazzy 01
Podijelite objavu
Nakon nebrojeno domaćih i međunarodnih treninga te uspješnih potraga, bolest je odlučila da je vrijeme da se Jazzy odmori, objavila je Hrvatska gorska služba spašavanja na svojim stranicama.

Otišla je iza duge još jedna pseća duša, potražni pas Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Čakovec, belgijski ovčar Jazzy.

„Nakon skoro 12 godina prijateljstva, danas nas je napustio naš Jazzy. Sa svojim je vodičem Nevenom Putarom život posvetio traganju i spašavanju unesrećenih. Nakon nebrojeno domaćih i međunarodnih treninga te uspješnih potraga, bolest je odlučila da je vrijeme da se odmori“, objavila je Hrvatska gorska služba spašavanja na svojim stranicama.

Jazzy, junak Mljeta

„Jazzy je, između ostalog, uz svog vodiča i HGSS, 2019. godine primio “Certificate of Commendation”, visoko priznanje Velike Britanije za izniman trud i zahvalu za iscrpljujuću petodnevnu uspješnu akciju traganja i spašavanja nestalog britanskog državljana na Mljetu“, kažu u HGSS-u.

Unesrećenog Britanca pronašli su petog dana potrage, a Jazzy ga je našao u posljednji trenutak. „Kad ga je Jazzy locirao i zalajao da nas dozove, čuli smo kako je čovjek zavikao našem potražnom psu You are my hero! Help! (Ti si moj heroj! Pomoć)“, ispričao je tada medijima Neven Putar, vodič ove prave pseće face.

„Dragi Jazzy, iako tužni, zahvalni smo što si odabrao baš nas. Naš je gubitak velik, ali smo sigurni da nas i sad čuvaš veselo trčkarajući nekim novim prostranstvima. Spavaj mirno 😢“, poručili su svom četveronožnom članu HGSS-ovci.

Foto: Facebook HGSS

Najnovije

Naši partneri