Odlaganje psećeg izmeta zbunjuje Zagrepčane

Odlaganje psećeg izmeta zbunjuje Zagrepčane - Volim pse
Podijelite objavu
Na javnim površinama u Zagrebu 425 košarica namijenjeno je za odlaganje psećeg izmeta, što nije dovoljno. Iz Holdniga najavljuju sankcije za građane koji se ne drže zakona.

Zakonski prihvatljivo odlaganje psećeg izmeta zbunjuje neki Zagrepčane. Probleme naime stvara novi sustav naplate odvoza otpada u Zagrebu.

Iz Zagrebačkog holdinga za dnevnik.hr kažu da je pseći izmet potrebno odlagati u spremnike za miješani komunalni otpad. No, isključivo u za to predviđene košarice.

“U košarice za sitne otpatke odlažu se sitni otpaci koje imamo dok šećemo gradom. To su:omoti od žvaka, hrane, korištene maramice, opušci od cigareta… Košarica za odlaganje psećeg izmeta je drugačija i jasno je označena”, upozorili su iz Holdinga.

Na području Zagreba postoji više od 6.000 košarica za sitne otpatke. Međutim, samo 425 košarica na javnim površinama namijenjeno je za odlaganje psećeg izmeta.

“U gradu Zagrebu živi više od 70.000 pasa. Jasno je da 425 košarica za odlaganje psećeg izmeta nije ni izbliza dovoljno”, negoduju Prijatelji životinja.

Građani se već duže vrijeme žale na to da Zagrebu ima premalo košarica za pseću kakicu.

Unatoč tome, nadležni upozoravaju građane koji nepropisno odlažu da im prijete novčane kazne. Komunalni redar kaznit će vas ako pseću kakicu ne odložite u za to predviđene košarice. Jednako tako, mogu vas novčano kazniti ako ne uklonite fekalije s javnih površina.

Štoviše, vlasnik kućnog ljubimca dužan je – odmah ukloniti kakicu!

“Komunalni redari u trenutku nadzora utvrđuju stvarno činjenično stanje. Ako utvrde da je počinjen prekršaj, postupaju u skladu s propisima”, poručili su iz Holdinga.

Više ovakvih tema potražite u našoj rubrici O tome se priča.

Najnovije

Naši partneri