Mljet – dom Bessy, Rikiju i Lotti

Mljet dom Bessy, Rikiju i Lotti - Volim pse
Podijelite objavu
Najšumovitiji jadranski biser, otok Mljet, dom je trojcu kojeg čine Bessy, Riki i Lotti. O njima nam priča njihova Inka Matana, koja je život u Češkoj mijenjala za život na Jadranu.

Najšumovitiji jadranski biser, otok Mljet, dom je trojcu koji su prave Njuške tjedna, ovog zadnjeg u prvom proljetnom mjesecu.

„Bakica“ Bessy ima 12 godina, labradorica je i njezina ju je obitelj Matana kupila u Omišu. Uz nju, ovu četveronožnu mljetsku ekipu čine i Riki i Lotti koji obožavaju šetnje mljetskim stazama.

Mljetski trojac.

Riki – pas za poželjeti

– Riki je mješanac udomljen s 5 mjeseci sa Žarkovice. Tada se zvao Dubo. To je bila ljubav na prvi pogled, on je mene odabrao. Kad sam ušla u ograđeni dio, odmah je bio uz mene, penjao mi se u krilo i nije me napuštao tijekom cijelog posjeta, ispričala nam je njegova Inka Matana. – I tako smo, nakon par tjedana razmišljanja, udomili Rikija. Od početka je bio pas za poželjeti. Jedino ima izuzetan lovački instinkt pa nam tako lovi divlje koze po Mljetu. Sad već ima 8,5 godina.

Riky i Bessy, prijateljstvo.
Pogled u morske daljine.

Od Njuškala do Mljeta

“Sad je već počeo dobivati neke staračke navike”, smije se Inka, jako puno spava, lijen je i sve manje mu se da ići u šetnje pa su odlučili da je vrijeme za novo udomljenje.

Udomi, ne kupuj, savjeti iz prve ruke/šape - Volim pse

Udomi, ne kupuj – savjeti iz prve ruke/šape

Udomi, ne kupuj je divna i plemenita gesta, ali isto sa sobom donesu i čistokrvni psi kupljeni od uzgajivača! Čudesna smo mi bića jer od nas dobijete bezuvjetnu ljubav, čak i ako je kupite! VIŠE NA POVEZNICI

– Udomili smo kujicu Lotti, u koju sam se ja zaljubila na prvi pogled na oglasu na Njuškalu. Lotti je izbačena na ulicu tko zna kada, svašta je doživjela i preživjela, ali sada je kod nas na sigurnom. Mislimo da je prava hrvatska ovčarka, iako nama to uopće nije važno. Udomili smo je s 2 godine i 8 mjeseci, a sad ima 3 godine. To je jedna hiperaktivna cura, jako vjerna, ali lajava. Od kada imamo Lotti, i Riki je puno veseliji i aktivniji pas, a i Bessy se također povremeno zaigra.

Idemo u ribolov?
Bessy je bakica pa voli mirniji život.

Zbog ljubavi iz Češke na Mljet

Zanimljiva je i Inkina priča. Ona, naime, nije s Mljeta, zbog ljubavi je ostavila svoju domovinu i novi dom stvorila na tom divnom otoku. S obitelji živi u malom mjestu – Pomena je smještena na sjeverozapadu otoka. „To je zimi najmrtvije mjesto na Mljetu, ali ljeti je zato najživlje“, kaže Inka.

Mi smo spremni…
Nekad more treba zamijeniti snijegom.

– Da, ja sam iz Češke, udala sam se na Mljet nakon odrađene sezone u jednoj turističkoj agenciji, zaljubila se i ostala. Od malena sam imala pse i obožavam ih… Sa psima provodim dosta vremena, najviše tijekom kasne jeseni, zimi i početkom proljeća, kad još nema gostiju pa onda mogu potpuno prilagoditi posao njihovim potrebama. Ostale mjesece imamo goste jer iznajmljujemo apartmane i sobe u srcu Nacionalnog parka pa je onda malo teže sve posložiti. Ovo ljeto ćemo prvi put imati tri psa jer je tu i Lotti pa će to biti velik izazov za sve nas. Ali, nadam se da ćemo sve to lijepo odraditi na opće zadovoljstvo.

Hej ljudi, jeste se odmorili, idemo li dalje?
Ljubav.

Najnovije

Naši partneri