Izzy i Saba odvele Ivu i Pavla u Škotsku

lizzy i saba škotska 01
Podijelite objavu
Ekipa koju znamo kao More brda ovo se ljeto odlučila za novu avanturu – kombijem u Škotsku. Ivi Ćurković i Pavlu Kocanjeru društvo prave njihove Saba i Lizzy.

Lizzy, Saba, Iva i Pavle upravo su negdje u Velikoj Britaniji, točnije u Škotskoj. Čekaj malo, o čemu vi to, tko su oni, pitaju se neki među vama. Polako, bez žurbe, evo priče…

„Grofica jedno lito skokne do Norveške pa će onda malo do Škotske. Sve u svemu težak život kraljice srca moga.“ Tako je Iva Ćurković najavila ovoljetni put ekipe More brda u Škotsku. Sigurno se sjećate Ive, Pavla Kocanjera i njihove Sabe, mješanke udomljene iz azila u Liču.

Pisali smo o njihovom putu automobilom u Norvešku, nakon čega su izdali i putopisnu foto-knjigu „More Brda“, s detaljnim opisom tog puta. Na ovom putovanju u Škotsku već ih je četvero – u međuvremenu im se pridružila i Lizzy!

lizzy i saba škotska 03
lizzy i saba škotska 02

Lizzy i Saba u kombiju do Škotske

Iva i Pavle imaju Facebook stranicu More brda na kojoj objavljuju svoje planinarske avanture sa Sabom, a odnedavno i s Lizzy. Lizzy je curka iz Udruga S-PAS by Gloria Malin kojoj su ponudili privremeni dom. No, kako to često biva, privremeni se dom pretvorio u dom zauvijek. I tako je Lizzy postala novi član ove avanturističke obitelji. I što reći, nego da se odlično uklopila. Iza nje su već usponi na Snježnik, Guslice i Klek, koji se, spomenimo i to, Saba popela već četiri puta.

Uglavnom, nakon lanjskog velikog puta u Norvešku, dok ovo čitate, oni su već u Velikoj Britaniji. Prijevozno sredstvo – preuređeni kombi nazvan Eugen. Jer lako za Ivu i Pavla, ali Sabi i Lizzy sve mora biti udobno 😉

Rođendani i kupanje u oceanu

Za ovo putovanje opremili su se malim handycamom kojim će snimati kratka videa koja možemo gledati na njihovom YouTube kanalu More brda. Također, na svojoj FB stranici objavljuju crtice s putovanja. Pri kraju teksta pogledajte i njihov video s početka putovanja👇

Danas je Sabin rođendan (pa joj čestitamo ) i slave ga usponom na najviši vrh Walesa Snowdon ili Yr Wyddfa. Baš nekidan, Lizzy je svoj prvi rođendan proslavila vrlo chic, u Francuskoj, a uskoro slavi i Pavle.

„Curke su obavile prvi kupanac i to u oceanu“, pohvalila se Iva. Putovanjem su do sada zadovoljni, sve je u najboljem redu. Saba i Lizzy s Ivom i Pavlom uživaju u vožnji kombijem, neobaveznom zaustavljanju na mjestima koja oduzimaju dah, penjanju na planinske vrhove, avanturama, ljubavi i toplini.

Sretno i dalje, ekipa! Ili – turas math dhut, ako smo pogodili 😁

Foto: privatni album Ive Ćurković i Pavla Kocanjera

Najnovije

Naši partneri