Hrvoje Jurić, Max i Ena na pola puta do Nordkappa

Hrvoje Jurić, Max i Ena na pola puta do Nordkappa 3 (1)
Podijelite objavu
Hrvoje Jurić, Max i Ena napravili su između 1.100 i 1.200 kilometara i otprilike još je toliko pred njima na putu do Nordkappa.

Putopisa i avanturist Hrvoje Jurić, Max i Ena prevalili xu pola su puta do Nordkappa. Početna točka putovanja električnim biciklom od 2.300 kilometara bila je u Oslu prije mjesec dana, tj. 04. veljače. Avantura Giant World Tour: Hrvoja, Maxa i Ene puno je zanimljivih priča i dogodovština.

Ali i prekrasnih fotografija i video materijala iz dalekih i hladnih predjela sjeverne Norveške.

Hrvoje Jurić, Max i Ena na pola puta do Nordkappa 1 (1)

Na sjeveru velik ispit vremena

“Završili smo drugu dionicu putovanja, napravili smo između 1.100 i 1.200 kilometar. Otprilike još toliko nam je ostalo. Na zadnjoj dionici, na sjeveru, čeka nas velik ispit po pitanju vremena. Trenutno smo u sred velike oluje koja već neko vrijeme hara sjeverom od Hammerfesta prema Tromsu”, javio se Hrvoje Jurić hrvatskim medijima.

Kvænangsfjellet je iza njih - Hrvoje, Ena i Max sve bliže Nordkappu

Kvænangsfjellet je iza njih – Hrvoje, Ena i Max sve bliže Nordkappu

Kvænangsfjellet je jedna od najtežih dionica puta Hrvoja, Ene i Maxa prema Nordakppu. Uspjeli su je prijeći, a „pomoglo“ im je i odlično vrijeme koje je Hrvoje zgodno opisao: Vani sunce cijeli dan, a brada i brkovi se lede. VIŠE NA POVEZNICI

Cijeloj avanturi dodatnu zanimljivost upravo predstavljaju psi Max i Ena.

“Da se njih pita putovali bismo ovako mjesecima! Voze se u prikolici u kojoj griju jedno drugo. Svakoga dana imaju topao smještaj i hranu. Veći dio dana su vani i uživaju u snijegu i vremenu u kojem drugi baš i ne uživaju. Najbitnije, cijelo vrijeme su sa mnom”, kaže Hrvoje.

Hrvoje Jurić, Max i Ena – potraga za prenoćištem

Otrkiva da na putovanju Norveškom nije uvijek lako pronaći smještaj koji prima pse.

“S pronalaskom smještaja sve do Steinkjera nisam imao problema. Međutim, od Steinkjera do Boda je nekih 13 dana putovanja. Na nekim dijelovima morali smo prijeći i preko 100 kilometara kako bismo došli do smještaja koji prima pse. Isto je bitno spomenuti da preko zime dio smještaja, pogotovo kampova uopće nije otvoreno”, kaže Hrvoje o kojem već naveliko pišu i norveški mediji.

Saba i njezino More Brda - Volim pse

Saba i njezino More Brda

Saba je mješanka koju su Iva Ćurković i Pavle Kocanjer udomili iz azila u Liču, a njihov je vjerni suputnik na planinarenjima i važan dio FB stranice More Brda. VIŠE NA POVEZNICI

“Lijepo se pokrenula ova priča. Maloprije sam dao izjavu i za norvešku televiziju “TV2”. Narednih dana i u našim medijima izaći će dosta tekstova o “Giant World Tour: Norway” projektu. I drago mi je što u medijima postoji interes za našu priču, za nešto pozitivno i motivirajuće”, napisao je Hrvoje.

Fotografije Hrvoje Jurić

Najnovije

Naši partneri