Hrvoje, Ena i Max – arktička avantura!

Hrvoje Jurić, Ena i Max - arktička avantura! Volim pse
Podijelite objavu
Hrvoje Jurić kreće prema Norveškoj gdje će na električnom biciklu s prikolicom te sa psima Enom i Maxom proći put od Osla do Nordkappa.

U domu Ene, Maxa i Hrvoja Jurića uzbuđenje je na vrhuncu – samo što nisu krenuli u svoju novu avanturu. Naime, avanturist, putopisac, fotograf i biciklist Hrvoje Jurić kreće prema norveškom Oslu. Iz Osla bi idućeg tjedna električnim biciklom s prikolicom trebao krenuti put dalekog Nordkappa. Prikolica je, pogađate, za njegove dlakave ljubimce – mješanku border collieja i, vjerojatno, setera Enu i border collieja Maxa.

Hrvoje, Ena i Max došli do Nordkappa Volim pse

Hrvoje, Ena i Max došli do Nordkappa

Hrvoje Jurić i njegovi Ena i Max uspjeli su u svom naumu – povezali su Oslo i najsjeverniju točku Norveške, Nordkapp. Prijevozno sredstvo – električni bicikl s prikolicom za Enu i Maxa. VIŠE NA POVEZNICI

Cilj Hrvojevog projekta je snimiti kadrove za dokumentarac i foto knjigu te testirati električni bicikl Giant u ekstremnim uvjetima. O tome kako su se njih troje „našli“, jednom drugom prilikom, a sada ćemo se zadržati na njihovoj ledenoj arktičkoj avanturi.

Ena i Max – igre na snijegu.

Hrvoje Jurić, Ena i Max: Spremni smo

Hrvoje u početku nije planirao da s njim idu Ena i Max. Ali, shvatio je da je povezanost s njima prejaka i da ne može ići bez njih pa je odlučio – „ovaj put idemo ekipno ili ne idemo nikako“. Ako ste se i vi sad zapitali – pa kako će psi na toj hladnoći, ne brinite. Hrvoje je sve osmislio. Na zimu su se privikavali na snijegu i minusima Gorskog kotara, a Ena i Max vozit će se u prikolici prilagođenoj za niske temperature i ekstremne uvjete. Hrvoje ju je izolirao astrofolijom i flisevima, a krevet im čine dva madraca.

Ena i Max imaju Hurttinu zimsku odjeću, cipele za snijeg i balzam za šape. Hrvoje se šali da je on samo njihov vozač. Plan mu je da oko 7 dnevno sati budu na cesti, uključujući pauze u kojima će se dlakavci istrčati i poigrati. Oboje obožavaju snijeg pa im to sigurno neće teško pasti. Na nekim dionicama puta trčat će malo uz Hrvoja.

Hrvoje, Ena i Max, električni bicikl i prikolica…

Put dug 2300 km

Za kraj smo ostavili nekoliko tehničkih informacija – put koji će Hrvoje, Ena i Max prevaliti od juga do sjevera Norveške dug je 2300 km. Hrvoje pretpostavlja da će, zbog zahtjevnosti ove arktičke avanture, smršaviti više od 15 kg, u prikolici će vući oko 100 kg, od čega su Ena, Max i prikolica oko 70, tri baterije oko 12, foto oprema oko 6, njihove stvari oko 10. Naravno, tu je i hrana, prva pomoć…

Avanturističkom trojcu želimo sretan put i da u njemu što više uživaju. Raduje nas najaviti da će nas „vozač“ Hrvoje redovito izvješćivati o tijeku puta te o svojim najdražim (su)putnicima, Eni i Maxu.

Ena i Max spremni za nove snježne avanture.

Ako volite slične, avanturističke priče poput ove, pročitajte i ovu našu objavu: Mishka i Ante: Avanturisti koji promoviraju Hrvatsku.

Fotografije: privatni album Hrvoja Jurića

Najnovije

Naši partneri