Hrvoje Jurić, Ena i Max krenuli prema Nordkappu

Hrvoje Jurić, Ena i Max krenuli prema Nordkappu
Podijelite objavu
Hrvoje Jurić, Ena i Max krenuli su iz Osla prema Nordkappu na -14 stupnjeva Celzijevih. "Nama to ne smeta", napisao je Hrvoje prije polaska.

Avanturist, putopisac, fotograf i biciklist Hrvoje Jurić, psi Ena i Max krenuli su u subotu ujutro električnim biciklom s priklicom iz Osla prema Nordkappu.

“Krenuli, na -14, ali nama to ne smeta”, napisao je Hrvoje Jurić prije polaska.

Cilj Hrvojevog projekta je snimiti kadrove za dokumentarac i foto knjigu te testirati električni bicikl Giant u ekstremnim uvjetima.

Hrvoje Jurić, Ena i Max - arktička avantura! Volim pse

Hrvoje, Ena i Max – arktička avantura!

Hrvoje Jurić kreće prema Norveškoj gdje će na električnom biciklu s prikolicom te sa psima Enom i Maxom proći put od Osla do Nordkappa. VIŠE NA POVEZNICI

Hrvoje u početku nije planirao da s njim idu Ena i Max. Ali, shvatio je da je povezanost s njima prejaka i da ne može ići bez njih pa je odlučio – „ovaj put idemo ekipno ili ne idemo nikako“. Na zimu su se privikavali na snijegu i minusima Gorskog kotara, a Ena i Max vozit će se u prikolici prilagođenoj za niske temperature i ekstremne uvjete.

Napravili su i aklimatizacija u Norveškoj.

“Lijepa jutarnja šetnja na -12 real feel, stigli smo na pravu aklimatizaciju”, napisao je Hrvoje Jurić.

Hrvoje Jurić, psi Ena i Max krenuli prema Nordkappu
Hrvoje Jurić, Ena i Max u avanturi života

Naizgled, Norveška nam se čini idealnom zemljom. No, nije baš tako, evo što je primijetio Hrvoje:

“Gotovo za ne povjerovati, ali u Norveškoj rijetko gdje možete ući sa psima. Kafići rijetko koji, restorani gotovo nijedan, trgovački centri također. Pretpostavljam da je dobrim dijelom zbog činjenice kako se radi o zatvorenim prostorima gdje se prodaje hrana. To je ujedno razlog zašto ih danas nisam mogao povesti sa sobom, a imao sam poprilično toga za obaviti”, kaže Hrvoje.

Ena, Max i Hrvoje prva dionica 01

Ena, Max i Hrvoje završili prvi dio puta za Nordkapp

Ena, Max i Hrvoje Jurić na električnom biciklu s prikolicom prešli su „Skandinavsko gorje“, prvu dionicu arktičkog puta dugog 2.300 km. VIŠE NA POVEZNICI

Fotografije objavljujemo uz dopuštenje Hrvoja Jurića

Najnovije

Naši partneri