Hrvoje, Ena i Max došli do Nordkappa

Hrvoje, Ena i Max došli do Nordkappa Volim pse
Podijelite objavu
Hrvoje Jurić i njegovi Ena i Max uspjeli su u svom naumu – povezali su Oslo i najsjeverniju točku Norveške, Nordkapp. Prijevozno sredstvo – električni bicikl s prikolicom za Enu i Maxa.

Hrvoje Jurić je uspio – električnim biciklom s prikolicom za njegove ljubimce Enu i Maxa prešao je dionicu od Osla do Nordkappa dugu 2120 kilometara.

Ne može kod nas biti jednostavno, to ne postoji u našem rječniku, zaključio je Hrvoje Jurić, nakon što stigao do najsjevernije točke Norveške, do cilja svog puta – Nordkappa. Naime, Hrvoje je već odustao od zadnje kratke dionice do Nordkappa jer je cesta bila zatvorena zbog snježnog nevremena. No, vremenski uvjeti su se popravili dovoljno da se cesta otvori i dovoljno da Hrvoje odmah krene – do cilja!

Hrvoje, Ena i Max došli do Nordkappa Volim pse
Nordkapp!

Više od samog Nordkappa

– Ena i Max su na sigurnom, malo je sklisko, ali preživjet ćemo, to jest preživjet ću. Ja vam ne mogu opisati koliko je meni ovo bitno. Nije mi bitan taj glupi selfie gore, ovo mjesto je više od samog Nordkappa meni. Užasno je trenutno, ali ja jednostavno znam zašto ja ovo moram napraviti. Kad dobijete malu šansu, najmanju moguću šansu, kad čovjek dobije najmanju moguću šansu, tu nastupaju ovakvi ljudi poput mene, bar mislim. Ja ovo već jako dugo radim i ja sam tu gdje treba biti sada, napisao je Hrvoje na svom blogu.

Hrvoje Jurić, Ena i Max - arktička avantura! Volim pse

Hrvoje, Ena i Max – arktička avantura!

Hrvoje Jurić kreće prema Norveškoj gdje će na električnom biciklu s prikolicom te sa psima Enom i Maxom proći put od Osla do Nordkappa. VIŠE NA POVEZNICI

Pusa na Nordkappu

Za vrijeme dok je Hrvoje vozio taj zadnji dio puta, Ena i Max su bili u autu. Kad je Hrvoje stigao do Nordkappa, vratio se po njih pa su svi zajedno otišli natrag na sami sjever. Ponovno je istaknuo da ih nije želio ugrožavati jer je ovaj put na koji su krenuli njegova odluka.

– Moram se malo ohladiti, koliko to čudno sad zvučalo. Ali moram se pohvaliti! Pala je pusa na Nordkappu, napisao je Hrvoje uz objavu s Enom i Maxom, a iza njih se vidi simbol Nordkappa.

Pusa za kraj puta.

Hrvoje priprema knjigu i film

Podsjetimo, avanturist, putopisac, fotograf i biciklist Hrvoje Jurić iz Osla je električnim biciklom s prikolicom krenuo na put prema dalekom Nordkappu. Prikolica je za njegove dlakave ljubimce – mješanku border collieja i (vjerojatno) setera Enu i border collieja Maxa.

Cilj Hrvojevog projekta bio je snimiti kadrove za dokumentarac i foto-knjigu te testirati električni bicikl Giant u ekstremnim uvjetima.

Za kraj recimo da Nordkapp  znači Sjeverni rt i nalazi se sjevernoj obali norveškog otoka Magerøya. Čestitamo Eni, Maxu i Hrvoju na velikom postignuću i željno iščekujemo knjigu i film o njihovoj snježnoj avanturi!

Norveški sjever.

Fotografije: Hrvoje Jurić

Najnovije

Naši partneri