HGSS opet spasio dva psa u nevolji

hgss he lesce 01
Podijelite objavu
U kanjonu rijeke Dobre, ispod Hidroelektrane Lešće, zapeo je pas, glasila je dojava HGSS-u. No, kad su stigli na teren, pokazalo se da nije u problemima jedan pas, već dva.

Dva psa našla su se na strmom i nepristupačnom terenu kod HE Lešće. Srećom po njih, netko je u pomoć pozvao 112, a oni, pak – HGSS stanicu Ogulin.

– Nešto prije 13 sati zaprimili smo poziv putem 112 broja, o psu koji je zapeo na stijeni u kanjonu rijeke Dobre, ispod HE Lešće, opisuju početak akcije u ogulinskom HGSS-u.

5 HGSS-ovaca spašavalo 2 psa

– Iz stanice je krenulo pet pripadnika koji su, došavši na lokaciju, naišli na još jednog psa. Obje životinje su izvučene na sigurno i predane u Veterinarsku stanicu Ogulin radi pronalaska vlasnika. Akcija je završila u 16 sati, povratkom pripadnika u Stanicu, kažu u ogulinskoj stanici.

Gorski spasioci zahvaljuju zaposlenicima HE Lešće na sveprisutnoj pomoći, a mi zahvaljujemo našim gorskim spasiocima🙏

Spašavanje životinja

HGSS Stanica Ogulin djeluje kao samostalna udruga, a osnovana je 16. ožujka 1964. godine. Tada je komisija GSS–a Hrvatske imenovala Matiju Mlinca za pročelnika Stanice Ogulin.

Podsjetimo, nije to prvi put da su ogulinski spasioci spašavali pse iz nevolje. Ali svaki put nam je drago što s jednakom predanošću kreću i u akciju spašavanja životinja!

Foto: HGSS stanica Ogulin

Najnovije

Naši partneri