Azra spašena iz vrtače kod Ogulina

Podijelite objavu
Azra je njuškica koja je upala u stjenovitu vrtaču u podnožju Stošca, a u ponoć je uskočio iskusni član HGSS-a Ogulin pa je sve završilo happy endom.

Azra je imala sreće! Tako možemo početi priču o toj njuškici kojoj se obična šetnja u podnožju Stošca pretvorila u noćnu moru.

Naime, Azra je upala u stjenovito vrtaču na šumskom predjelu podno Stošca, jednog od planinarskih odredišta u ogulinskom kraju pa je njezin vlasnik pozvao u pomoć HGSS.

Azra spašena za sat i pol

– Taman se jedan naš član nalazio na tom području, sa svom potrebnom opremom, pa je brzo izašao u izvid. Pas se nalazio na nepristupačnim terenu u stjenovitoj vrtači na dubini od cca 6 – 7 metara te nije sam mogao izaći na sigurno, objavio je HGSS Ogulin. – Zahvaljujući stručnom znanju i iskustvu našeg člana (radi se o iskusnom speleologu i gorskom spašavatelju), moglo se odmah pomoći životinji. Izvlačenje je proteklo bez većih problema te je uz pomoć vlasnika Azra izvučena na sigurno. 👏

Oprez u šumi

HGSS-ovci napominju da je od poziva do završetka izvlačenja prošlo sat i pol vremena. Naši spašavatelji opet su pokazali svoje znanje, hrabrost, stručnost, ali i veliko srce! A na nama je da pazimo i na sebe i na naše dlakavce jer uz svu radost koju nam nose šume, u njima nas čekaju i razni izazovi, a ponekad i opasnosti.

Foto: HGSS Ogulin

Najnovije

Naši partneri