Fotografije: Mitovi o profesionalnom fotografiranju kućnih ljubimaca

fotografije PAP 05
Podijelite objavu
Fotografije s ljubimcima uspomene su koje će svakoga jako obradovati i razveseliti svaki puta kada nam pogled zastane na njima. One bilježe i svu ljubav i ljepotu naših četveronožnih prijatelja.

Fotografije su snažan medij koji bilježi razne trenutke u životima svih nas i oko nas. Isto tako, fotografije bilježe i svu ljubav, ljepotu i veličanstvenost naših četveronožnih prijatelja.

Kada je riječ o fotografiji kućnih ljubimaca, postoji mnogo mitova koji su možda nekome kočnica da dođe do tih dragocjenih uspomena sa svojim voljenim dlakavim životnim suputnicima.

Ovdje smo da razbijemo neke od tih mitova i da se vi pripremite na osmijeh kada ugledate gotove fotografije.

Mit 1 – Što će mi profesionalne fotografije?

Zamislite ovo: Imate slobodan dan, skuhate si šalicu najfinijeg čaja ili kave, sjedate na terasu, a vaš pas legne pored vas i lijeno promatra sve što se događa ispred vaše kuće ili zgrade na ulici.

Sada zamislite taj trenutak za dvadeset godina, ali nema vašeg prijatelja. Pogled vam ulovi knjigu na stolu s imenom vašeg psa na koricama. Otvarate je, gledate u fotografije i počinjete se prisjećati svih onih prekrasnih trenutaka koje ste zajedno prošli i doživjeli.

Ili ovo: Sigurno znate za one čudne i iscrpljujuće dane na poslu, kada jedva čekate doći doma. Ulazite u svoj dnevni boravak i na zidu vas dočeka galerija fotografija vašeg ljubimca u velikom formatu, koja u trenu izazove promjenu raspoloženja i vrati vam osmijeh na lice.

… I da ne zaboravimo! S profesionalnim fotografijama vas i vaših ljubimaca upravo vi imate  jedinstvene blagdanske čestitke koje možete slati vašoj obitelji i prijateljima.

Mit 2 – Nemam vremena za profesionalno fotografiranje

Znamo! Nitko nema vremena. Zaposleni smo cijeli dan, kako na poslu, tako i kod kuće. Stalna briga oko posla, obitelji i doma iscrpljuje, ali moramo naći vremena i za svoje ljubimce.

U tren oka odrastu od šteneta do odraslog psa i imaju svoje potrebe kojima je također potrebno posvetiti tako dragocjeno vrijeme. No, ono što od njih dobivamo zauzvrat, neprocjenjivo je. Osmijeh i zajednički trenuci koji se pamte.

Zato su tu profesionalni fotografi kućnih ljubimaca da kroz jednu šetnju ili izlet zabilježe sve te trenutke sreće, smijeha i igre koje kroz fotografije čuvamo do kraja života.

Profesionalni fotografi kućnih ljubimaca vam neće oduzimati vrijeme, oni će ga samo zamrznuti u trenutku u kojem je vaš ljubimac upravo takav kakav jest.

Mit 3 – Želim profesionalno fotografiranje sa psom, ali ne volim se fotkati

To je u redu. Mi možemo uloviti čarobne trenutke vas i vašeg ljubimca bez da se smijete i gledate u kameru. Vaš je ljubimac uvijek u fokusu našeg fotoaparata, a vi, ako to želite, možete biti djelomično ili potpuno izostavljeni s fotografije.

Jedna od  najvažnijih stvari na fotografiranju je upravo to da se svi osjećamo ugodno, kako bi  krajnji rezultat bio zbilja impresivan.

Mit 4 – Moj pas ne može biti bez povodca

Sigurnost vašeg ljubimca na fotografiranju nam je najvažnija. Tako da, ako vaš pas nije navikao na šetnje bez povodca – nema veze. U post produkciji koristimo alate kojima je u par klikova moguće ukloniti povodac i ogrlicu.

U slučaju da želite na fotografijama ostaviti ogrlicu s privjeskom na vašem ljubimcu, i to je moguće napraviti jer često je ta ogrlica tematska ili ima neko posebno značenje. Izbor je na vama.

Mit 5: Moj pas nema ni sekunde mira

Oprema koju koristimo za fotografiranje ljubimaca, profesionalna je i maksimalno crpimo sve njene mogućnosti. Ovisno o svjetlosnim uvjetima, koristimo veliku brzinu okidanja što znači da je potreban samo djelić vremena da dobijemo zapanjujuće rezultate.

Tu su uvijek dobrodošle poslastice kojih su puni džepovi, ali i skvičave igračke koje na taj mikro trenutak skreću pozornost psa na nas.

I na kraju, naša su fotkanja uvijek zabavna i nije se još pojavio takav pas, da nismo mogli uloviti trenutak njegove ljepote i veličanstvenosti. Stoga – riskirajte.

Uspomene koje dobijete garantirano će vas obradovati i razveseliti svaki puta kada vam pogled zastane na njima.

Vaš PAPNajnovije

Naši partneri