Fotografije i ljubimci: Što očekivati dok iščekujete (fotkanje)

Fotografije i ljubimci - Što očekivati dok iščekujete (fotkanje) - Volim pse
Podijelite objavu
Obiteljske fotografije s našim voljenim četveronožnim prijateljima najčišći su i najdragocjeniji oblik odavanja počasti toj posebnoj povezanosti.

Fotografije i ljubimci, hm, reći ćete. No, naši ljubimci – složit ćete se – daleko su više od ljubimaca. Oni su naši prijatelji, pratitelji i članovi  obitelji. Njihova odanost je neporeciva. Uz nas su u dobrim vremenima, ali i izazovima koje život stavlja pred nas. Upravo to stvara neponovljivu vezu koja apsolutno zaslužuje priznanje i poštovanje.

Obiteljske fotografije s našim voljenim četveronožnim prijateljima najčišći su i najdragocjeniji oblik odavanja počasti toj posebnoj povezanosti.

Fotografije i ljubimci - Što očekivati dok iščekujete (fotkanje) - Volim pse

Pripreme za što bolje fotografije

Jednom kada odlučite stvoriti obiteljske fotografije s vašom najdražom njuškom (ili njuškama) i javite nam se, provedemo vas kroz cijeli proces nastajanja tih dragocjenih uspomena.

Što onda očekivati i kako se pripremiti?

Za početak…

Šaljemo vam kratki upitnik o vašem ljubimcu, kako bi fotografije u konačnici ispale što bolje. Zanimaju nas stvari koje bi mogle biti važne za nas kada je u pitanju izbor opreme (izbor objektiva, dosvjetljivača itd.), doba dana kada ćemo odraditi fotografiranje pa do izbora moguće lokacije za druženje.

Tako i upoznajemo vašeg psa: kakve je boje, veličine, pasmine, karaktera, što voli, a što ne.

Zanima nas i zna li vaš pas kakve trikove (sjedni, lezi, moli, šapa…) koji apsolutno za samo fotografiranje nisu nužni, ali nam mogu pomoći u stvaranju koncepta vaše foto galerije. Na kraju krajeva, želimo da vaša njuška na fotografijama ispadne upravo onakva kakva jest.

Puno puta se dogodi da pas zna sve, ali pred fotićem jednostavno postane sramežljiv. I to je u redu, to je novi izazov za njega i mi u tom slučaju slijedimo njegov tempo.

Fotografije i ljubimci – Pripreme su pola posla

Kako pripremiti psa za fotkanje je često postavljano pitanje. Ako svoju njušku inače vodite na šišanje/kupanje/iščešljavanje, prije fotografiranja možete mu priuštiti jedan takav tretman, kako bi još malo jače zasjao na fotkama.

Također, budite slobodni razmisliti o dodatnom rekvizitu za vašeg psa. Marama, mašna, šal, šeširić su uvijek efektni na fotkama.

Kada ste rezervirali termin, šaljemo vam upute kako pripremiti sebe i psa za fotografiranje, koji je idealan izbor odjeće (ako i vi želite biti na fotografijama s vašom njuškom), što ponijeti sa sobom i točnu lokaciju gdje se nalazimo za fotkanje.

Stigao je i taj dan

Ništa strašno. Obucite se udobno, primjereno godišnjem dobu, vremenu i ovisno o lokaciji ponesite repelente za sebe i psa, kao i kada idete u šetnju. Poslastice, voda i njegove najdraže igračke (ako ih ima) te povodac i ogrlica su obavezan rekvizit na fotkanju.

Po dolasku krećemo u laganu šetnju odabranom lokacijom i upoznavanje s modelom, ali i upoznavanje modela s fotoaparatom. Tako će se pas što bolje prilagoditi na nove zvukove i sam izgled te “naprave” jer je to možda za njega nova situacija.

Ako vaš pas ne dolazi na poziv i ne možete ga pustiti s povodnika, nema veze. Sam povodnik je lako ukloniti u postprodukciji.

Fotografije i ljubimci - Što očekivati dok iščekujete (fotkanje) - Volim pse

I… fotografije su skoro gotove

Nakon fotografiranja birate želite li cijelu galeriju ili dio galerije pretvoriti u “uspomene koje možete dotaknuti” i koje će krasiti vaš dom u obliku razvijenih fotografija, fotografija na platnu ili pak foto knjige.

Nadamo se da smo ovim tekstom odgovorili na neka pitanja  i olakšali odluku da angažirate profesionalca da vam pomogne stvoriti jedinstvene uspomene na vašeg četveronožnog člana obitelji.

Fotografije i ljubimci - Što očekivati dok iščekujete (fotkanje) - Volim pse

Fotografije: Pet Almighty

Najnovije

Naši partneri