[FOTO] Ena, Max i Hrvoje završili prvi dio puta za Nordkapp

Ena, Max i Hrvoje prva dionica 01
Podijelite objavu
Ena, Max i Hrvoje Jurić na električnom biciklu s prikolicom uspjeli su prijeći „Skandinavsko gorje“, prvu dionicu arktičkog puta dugog 2.300 km.

„Skandinavsko gorje“, prva dionica puta od Osla do Nordkappa, prijeđena je. Nakon 8 dana vožnje i 4 dana odmora te oko 600 kilometara Ena, Max i Hrvoje Jurić došli su do Trondheima! Kao što smo pisali, pratimo našeg avanturista, putopisca, fotografa i biciklista Hrvoja Jurića na putovanju električnim biciklom s prikolicom od Osla do Nordkappa.

Prikolica je, pogađate, za njegove dlakave ljubimce – mješanku Enu i border collieja Maxa. Cilj projekta je snimiti kadrove za dokumentarac i foto knjigu te testirati električni bicikl Giant u ekstremnim uvjetima.

Hrvoje Jurić, Max i Ena na pola puta do Nordkappa 3 (1)

Hrvoje Jurić, Max i Ena na pola puta do Nordkappa

Hrvoje Jurić, Max i Ena napravili su između 1.100 i 1.200 kilometara i otprilike još je toliko pred njima na putu do Nordkappa. VIŠE NA POVEZNICI

Ena, Max i Hrvoje danas su petnaesti dan na putovanju i večeras stižu do Namsosa, a onda slijedi dan odmora. Prvi dio arktičke pustolovine duge 2.300 kilometara bio je uspješan.

Ku – ku
Jedan norveški pogled.
Ptičja perspektiva.
Uživanje na snijegu.

Put kroz fjordove

A kako putovanje prolazi? Dva Hrvojeva pada s bicikla, puknuti remen i čekanje da stigne novi, puknuti ventil, prozor na bočnoj strani prikolice kojeg je napravio Max kako bi pozdravio nekog psa u prolazu, niske temperature, snijeg, magla, vjetar, uzbrdice, nizbrdice, vožnja sporednim cestama s manje prometa, novi prijatelji, smještaj s pogledom na farmu ovaca… Ena, Max i Hrvoje već su se priviknuli na uvjete na putovanju, a zadovoljni su i smještajem, jedino što u većinu ugostiteljskih objekata psi ne smiju, pa takve zaobilazi i Hrvoje.

Hrvoje Jurić, Ena i Max - arktička avantura! Volim pse

Hrvoje, Ena i Max – arktička avantura!

Hrvoje Jurić kreće prema Norveškoj gdje će na električnom biciklu s prikolicom te sa psima Enom i Maxom proći put od Osla do Nordkappa. VIŠE NA POVEZNICI

– Do sredine Norveške imat ćemo slab snijeg, ali će zato vjetar biti jak. Planiramo ići kroz fjordove, što će biti jedna velika avantura, ali o tome kad dođe. Njih dvoje se osjećaju najbolje ikad jer jedu i piju na moj račun, voze se i uživaju, zapisao je Hrvoje u svojim postovima koje redovito objavljuje na Facebooku.

U kućici je meko i toplo.
U jednom od apartmana na putu.
Max si je napravio prozorčić.

Ena, Max i Hrvoje: Nema žurbe

– Prelazak preko Skandinavskog gorja u smjeru Oslo – Trondheim, ujedno i prve dionice putovanja za bicikl, je moguće na dva načina. Ovim kojim smo mi išli, u smjeru Kongsvinger – Tynset – Ulsberg ili nakon Tynseta odvajanje za Roros i dalje kako već ide. Roros je inače jedno od najhladnijih mjesta u Norveškoj, na nekih 620 mnv i poznat je po starom dijelu grada koji je pod UNESCO-vom zaštitom, a sve je krenulo od rudnika koji se nalaze na ovom području. Iako sam imao želju posjetiti Roros, morat ćemo to ostaviti nažalost za neku drugu priliku. Možda po povratku 🙂, pojašnjava avanturist.

Ena, Max i Hrvoje idu svojim tempom, a svako toliko Hrvoje pusti Enu i Maxa da trče uz bicikl, tako da i oni uživaju u ovoj polarnoj avanturi:

– Ovaj pothvat je sam po sebi ozbiljan i rekao bih rizičan, do te mjere da mi svako nepotrebno forsiranje može donijeti samo probleme. U konačnici, više dana ćemo provesti na cesti i bez obzira što to znači da ćemo i više sredstava potrošiti, ne želim riskirati i žuriti. Ovo treba voziti čistog i zdravog razuma, koliko god bude trajalo.

Fotografije: Hrvoje Jurić

Najnovije

Naši partneri