Azil iz Rijeke apelira: Trebamo pomoć!

azil rijeka apel 01
Podijelite objavu
„Ovo sve postaje neizdrživo. Za nas. Ako mislite da vam je muka čitati priče, sjetite se da ih mi proživljavamo s njima. A napisali smo ih skupa stotine. Treba nam sve!“, poručuju iz Društva za zaštitu životinja Rijeka.

„Trebamo pomoć! 🆘📢“, dramatično počinje nedavna Facebook objava riječkog Azila za pse. „Mi smo na rubu snaga i očajni“, poručuju nam neumorne volonterke i volonteri.

– Mi smo u zadnja dva mjeseca primili preko 100 (STO) njuškica. Većina njih su došli u očajnom stanju. Liječimo ih gotovo sve. Dobrim dijelom su to psi iz romskog naselja koji nisu nikada cijepljeni, čipirani ni očišćeni, uz to su svi puni šugaraca i šuge, o demodexu da ne pričamo. Hranjeni većinom kamenjem ili najlonima ili kostima. Kažu u Društvu za zaštitu životinja Rijeka.

Postaje neizdrživo

– Ovo sve postaje neizdrživo. Za nas. Ako mislite da vam je muka čitati priče, sjetite se da ih mi proživljavamo s njima. A napisali smo ih skupa stotine. Treba nam sve, najviše nam trebaju tete čuvalice i udomitelji. Trebaju nam volonteri koji to mogu podnijeti. Treba nam pravna pomoć. Trebaju nam podlošci, puppy starter, treba nam neograničena količina tableta protiv nametnika, treba nam sve što možete i ne možete zamisliti. A najviše od svega nam treba da ova država počne provoditi svoje zakone“, pričaju tužnu priču oni koji brinu o napuštenim šapicama.

Azilu ponestaje kvalitetne suhe hrane. Napominju da loše hrane imaju, ali je miješaju sa kvalitetnijom jer psi inače imaju probavnih problema. Potrebna im je hrana srednje kvalitete, najčešće koriste Monge (special dog excellence) i Profine (adult chicken and potatoes). Hrana se u Azil može donijeti svakog dana.

Azil je kao stvoren za ljubav

Kao što su naglasili, stalno su u potrazi za volonterima.

– Posla je puno, projekata je puno, ideja je još više… Stalno naglašavamo ono što volonteri trebaju, a ustvari ovo je jedino bitno. Azil je kao stvoren za ljubav. Ono što ovdje dobijete je neprocjenjivo. Tu vaše brige nestaju. Ovdje su samo oni, ogromna količina zahvalnosti i ljubavi.

Pas je čovjekov najbolji prijatelj, volimo se hvaliti. Pa sad dokažimo da smo mi najbolji njihov prijatelj i pomognimo im. Jer Khal, Aya, Blondi, Lun, Thay, Tin i mnogi drugi čekaju našu pomoć. Možda ne možete udomiti psa, možda ne možete kupiti vreću hrane, ali i mala pomoć njima je korak ka spasu!

Račun za donacije je IBAN: HR9524020061100689037 SWIFT ESBCHR22 ERSTE ili kod KEKS PAY QR.

Foto: Društvo za zaštitu životinja Rijeka Azil za nezbrinute pse Rijeka – Viškovo

Najnovije

Naši partneri