[FOTO] 30 godina posvećenih napuštenim psima – Azil Rijeka 

30 godina ri azila 01
Podijelite objavu
Posjetitelji su tijekom prigodnog programa mogli doznati više o počecima rada, obnovi boksova, o Azilu kakav je danas, ali i o potrebama, namjerama i ciljevima, poput drenaže, osvjetljenja i nove ceste.

30 godina sustavne brige za napuštene i ostavljene životinje! Upravo toliko obilježila je udruga Društvo za zaštitu životinja Rijeka koja vodi sklonište za pse.

U Ri teatru Kalvarija, na rođendanu Udruge, okupilo se mnogo prijatelja životinja, udomitelja pasa, donatora i volontera. Svi su oni došli čestitati Azilu na 30 godina predanog volonterskog rada.

Stup udruge – volonteri

Rođendanski program bio je informativnog karaktera, pa su posjetitelji mogli doznati više o počecima rada prije 30 godina, obnovi boksova, o Azilu kakav je danas, ali i o njihovim potrebama, namjerama i ciljevima, poput drenaže, osvjetljenja i nove ceste.

Također, Društvo za zaštitu životinja Rijeka s jedinicama lokalne samouprave želi potpisati ugovore jer sada, kad su postali registrirano sklonište, to mogu učiniti.

– Stup naše udruge su ljudi, volonteri. Uvijek nas je premalo, ali nesebičnost, pomaganje i ljubav prema životinjama ono su što drži ovu udrugu aktivnom već 30 godina. Sve to ne bi bilo moguće bez svih onih koji su nam bili podrška sve ove godine. To su naši prijatelji, suradnici, donatori, privremene čuvalice i, naravno, udomitelji, rekla je članica izvršnog odbora Udruge Sanja Frantal.

Sretni Tiho – najveća nagrada za 30 godina djelovanja

Na velikom ekranu nakon prezentacije su predstavljeni svi psi koji se trenutačno nalaze na skrbi Društva, kako bi ih zainteresirani udomitelji mogli upoznati. Posebno je dirljiv trenutak bio kada se sa svojim udomiteljima pojavio pas Tiho, kojeg su dugo bezuspješno udomljavali.  U svom zauvijek domu Tiho je procvjetao pa je volonterima Azila izmamio suze radosnice.

U Kalvariji je bio foto kutak za slikanje, ali i info pult na kojem su volonteri prodavali brendirane artikle Azila – novogodišnji kalendar, božićne čestitke, majice, hudice, platnene torbe i privjeske te informirali posjetitelje kako se mogu uključiti i pomoći.

Uz to, dio prihoda od pića prodanog na šanku također ide za rad Udruge.

Uspješna humanitarna večer

Program je vodio veliki prijatelj životinja i glazbenik Alen Polić, a nastupio je Damir Badurina. Svoju podršku radu Društva na dan kada obilježava 30 godina svog rada došli su dati i riječki gradonačelnik Marko Filipović te član Županijske skupštine Marko Mataja-Mafrici.

No, ipak, bila je to večer u kojoj su glavnu ulogu imali psi – oni koji žive u azilu i traže svoj dom i svoje ljude i oni koji su već udomljeni. A za one koji svoj najsretniji trenutak još čekaju te je večeri ukupno prikupljeno 1523 eura, što će biti utrošeno za poboljšanje kvalitete njihovog života.

Foto: Društvo za zaštitu životinja Rijeka

Najnovije

Naši partneri