Zorro, nova njuška u HGSS-u Ogulin

Podijelite objavu
Mladi belgijski ovčar Zorro nedavno je stigao u HGSS – stanicu Ogulin, a njegov vodič Kruno već ga je počeo školovati za potražnog psa.

„Nova njuška u našoj Stanici! 😍“. Tako je Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Ogulin najavila svog novog člana. Ime mu je Zorro i mladi je belgijski ovčar. Došao je nedavno, kažu ogulinski HGSS-ovci i njegov vodič Kruno već ga je počeo školovati za potražnog psa.

Zorro i Kruno – novi potražni tim

– Školovanje potražnih pasa traje najmanje dvije godine. Pas i vodič treniraju po nekoliko sati na dan, po zahtjevnim vremenskim uvjetima i na različitim terenima. Iako je pred Zorroom i Krunom uistinu velik posao, uopće ne sumnjamo da će kroz par godina činiti uigrani potražni tim 😉, stoji na stranicama HGSS-a Ogulin. – Potražni psi u HGSS-u nezamjenjiv su resurs na terenu te uvelike pomažu prilikom akcija traganja i spašavanja – jedan potražni pas može zamijeniti i do 25 ljudi!

HGSS – Stanica Ogulin djeluje kao samostalna udruga od 16. ožujka 1964. godine, a  ujedno je zahvalila tvrtki Bjelin na vrijednoj donaciji koja im je omogućila nabavku novog potražnog psa.

Fotografije: HGSS – stanica Ogulin

Najnovije

Naši partneri