Trka za šapice i ove godine održana u sklopu Skakavac traila

Trka za šapice i ove godine održana u sklopu Skakavac traila - volimpse.com
Podijelite objavu
Skakavac trail, trka za šapice je canicross koji se svake godine održava u Spomeniku prirodi Skakavac kod Sarajeva. Tako je bilo i ovog vikenda.

Skakavac trail, trka za šapice jedinstveno je druženje trkača i njihovih četveronožnih prijatelja. Održava se svake godine na području Spomenika prirode Skakavac kod Sarajeva, a tako je bilo i ovog vikenda.

“Canicross je sport u kojem trčite sa svojim najboljim životinjskim prijateljem. Ove godine se u okviru 6. Skakavac traila održava već četvrti put. Ideju za canicross je dao jedan od naših članova, koji je i sam trkač i vlasnik pasa – Ivan Vidović”, kažu za Volim pse organizatori ovog sjajnog traila.

Trka za šapice i ove godine održana u sklopu Skakavac traila - volimpse.com
Canicross je sport u kojem se trči s najboljim životinjskim prijateljem / Fotografija skakavactrail.ba

Utrka sa psima na 7 kilometara imala je naravno i svoje pobjednike.

U Ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jasna Hadžimehmedović Bekrić (1), a zatim Aida Fehimović (2) i Elma Rovčanin – Ostrogorac (3). U muškoj konkurenciji slavili Karl Wurster (1), Davorin Sekulić (2) i Oliver Jović (3).

Utrka sa psima na 7 kilometara imala je naravno i svoje pobjednike / Fotografija skakavactrail.ba

Od lani Skakavac trail surađuje s jednim od udruženja koja brinu o napuštenim životinjama. Oni su i ove godine doveli pse iz azila, da trče s trkačima koji nemaju pse.

Budući da ove godine sve utrke imaju isti start i cilj, veliki broj trkače imao je priliku upoznati ove divne njuškice željne ljubavi.

“Naš najveći uspjeh i zadovoljstvo bi bili u tome da barem jedan pas pronađe svoj zauvijek dom”, kažu organizatori Skakavac traila.

Trka za šapice održava se na području Spomenika prirode Skakavac / Fotografija skakavactrail.ba

Najnovije

Naši partneri