Svjetska izložba pasa u Ženevi

svjetska izložba ženeva 01
Podijelite objavu
U Ženevi upravo traje Svjetska izložba pasa. Ženeva je postala na četiri dana glavni grad pasa, a na izložbu je stiglo i mnogo pasa iz Hrvatske, njihovih vlasnika, izlagača, sudaca, hendlera… Svima želimo puno sreće i uspjeha, najviše - psima!

Ženeva je ovih dana must see za sve ljubitelje pasa, pravi glavni grad pasa s rodovnikom. Naime, u tom je švicarskom gradu jučer svečano otvorena Svjetska izložba pasa, koja se održava od 24. do 27. kolovoza. Izložba je organizirana u Palexpou  gdje je uspješno održana i Europska izložba pasa 2013 godine.

Svjetska izložba – svjetski psi

Svjetska izložba pasa je prije svega natjecanje najboljih pasa svake od pasmina, organizira je Société Vaudoise de Cynologie (SVC), pod pokroviteljstvom Fédération Cynologique Internationale (FCI – Međunarodne kinološke federacije) i Švicarskog kinološkog društva.

Organizatori najavljuju da će Svjetska izložba okupiti oko 200 pasmina iz cijelog svijeta koje će pregledati 150 najboljih međunarodnih sudaca.

Čak 5000 pasa svih pasmina natječe za Grand Prix Ženeve, održavaju se i natjecanja u svih deset FCI skupina, dok će se u nedjelju održati događaj koji svi očekujemo s posebnim nestrpljenjem, BEST IN SHOW WORLD DOG SHOW 2023.

Hrvati u Ženevi

Švicarci imaju više od pola milijuna pasa i pravi su ljubitelji najvjernijih četveronožnih pratitelja, a na izložbi očekuju više od 20000 pasa i njihovih vlasnika.

U Ženevu su otišli i mnogi hrvatski psi i njihovi vlasnici, izlagači, hendleri, ali i hrvatski suci koji će dijeliti pravdu na toj velikoj manifestaciji.

Podsjetimo da je Orca, lagotto romagnolo iz Rijeke, u ožujku osvojila Crufts. Orca i njezin vodič Javier Gonzalez Mendikote bili su najbolji u finalu Best in Show te legendarne britanske međunarodne izložbe!

I Hrvatski kinološki klub u Ženevi ima štand i želi puno sreće hrvatskim psima, a mi se pridružujemo željama 🥇

Švicarska – dom čokolade, satova i pasa

Švicarci kažu kako je njihova zemlja poznata po satovima i čokoladi, ali da njihova „malena zemlja ima ni manje ni više nego 8 nacionalnih pasmina pasa“.

Najpoznatiji su među njima bernardinac i bernski planinski pas, no tu su još i veliki švicarski planinski pas, apencelski pastirski pas, entlebuški planinski pas, bijeli švicarski ovčar, švicarski gonič, mali švicarski gonič i kontinentalni buldog.

Čini se da je Svjetska izložba pasa na pravom mjestu. A mi je s nestrpljenjem očekujemo iduće godine u Zagrebu.

Foto: screenshots

Najnovije

Naši partneri