Orca, lagotto romagnolo iz Rijeke, osvojila Crufts!

Orca, lagotto romagnolo iz Rijeke, osvojila Crufts!
Podijelite objavu
Orca i njezin vodič Javier Gonzalez Mendikote bili su najbolji u finalu Best in Show legendarne britanske međunarodne izložbe Crufts.

Povijesni trenutak za hrvatsku kinologiju – od sinoć Rijeka i Hrvatska imaju pobjednika najveće i najpoznatije međunarodne izložbe pasa Crufts, koja se održava svake godine u Ujedinjenom Kraljevstvu! Lagotto romagnolo Orca prvi je pas iz hrvatskog uzgoja koji je osvojio Best in Show na Cruftsu, ujedno prvi lagotto u povijesti Cruftsa koji je osvojio Best in Show!

Orca je četverogodišnja ženka u tipu lagotta romagnola, a ona i njezin vodič Javier Gonzalez Mendikote nakon ranije osvojene titule grupe Gundog na Cruftsu 2023., briljirali su i u finalu Best in Show.

Orca osvojila najvažniji kinološki naslov

Orca (Am GCh Kan Trace Very Cheeky Chic) je u vlasništvu Sabine Zdunić Šinković i Ante Lučina. Više od 19.000 pasa natjecalo se za samo sedam mjesta u finalu ove važne međunarodne izložbe, a Orca je osvojila najvažniji naslov u kinološkom svijetu. Naglasimo da je finale, uz službeni Crufts YouTube kanal, uživo prenosio i britanski Channel 4.

CACIB Rijeka 2023. Volim pse 021

CACIB Rijeka 2023. ispunio halu Exportdrvo predivnim psima

CACIB Rijeka 2023. u dva izložbena dana okuplja više od 1.700 pasa, 184 različite pasmine. Psi dolaze iz čak 24 svjetske zemlje. VIŠE NA POVEZNICI

Orcin voditelj, Javier Gonzalez Mendikote, Španjolac je koji godinama živi u Hrvatskoj, a smatraju ga najboljim hendlerom izložbenih pasa na svijetu. Kako Crufts na svojim službenim stranicama, Gonzales je rekao:

– To je apsolutno nevjerojatno, veliko je zadovoljstvo pobjeđivati ​​na poznatom zelenom tepihu. Orca je tako sretan pas, uvijek maše repom i olakšala je moju ulogu u ovome.

Suvlasnik pobjednice, Ante Lučin, otkrio je da Orca voli ići na izložbe, voli ljude te da je ona pas kakav se ima jednom u životu.

Na Cruftsu 23 psa iz Hrvatske

Voditeljica Crufts Showa, Vanessa McAlpine, naglasila je da Crufts slavi zdrave, sretne pse i prepoznaje poseban i jedinstven odnos između pasa i njihovih vlasnika, a da su Javier i Orca pokazali blisku vezu u ringu i pokazali su veliko samopouzdanje, objavljeno je na stranicama Cruftsa.

Treba spomenuti da je u finalu gundog skupine također bio pas iz Hrvatske. To je klamber španijel vlasnice Maje Bubalo iz Rijeke i također je proglašen najljepšim u svojoj pasmini. Titule su osvojili i psi uzgajivačice Lane Levai iz Zaprešića te ravnodlaki retriver hrvatskih suvlasnica Marijane Račić i Ane Weber.

Ovogodišnji jubilarni Crufts održavao od 9. do 12. ožujka u Birminghamu, a za njega su se kvalificirala i prijavila ukupno 23 psa iz Hrvatske.

Orca, lagotto romagnolo iz Rijeke, osvojila Crufts!
Fotoografije: screenshot Crufts.org.uk

Najnovije

Naši partneri