Sigurna kućica: Svi i sve za napuštene pse

sigurna kućica 01
Podijelite objavu
Sigurna kućica Udruga je koja promiče i potiče udomljavanje pasa s područja Velike Gorice okolice i usko surađuje sa Skloništem za životinje Velika Gorica.

„Mi dajemo psima naše slobodno vrijeme, raspoloživo mjesto i višak ljubavi. Zauzvrat, psi nam daju sebe cijele. To je najbolja pogodba koju je čovjek ikad sklopio.“ Citat je to sa stranica Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Sigurna kućica.

I sve je u njoj sažeto, cijela njihova misija. Sigurnoj kućici cilj je promicanje i poticanje udomljavanja pasa s područja grada Velike Gorice i okolice. Udruga je registrirana početkom 2017. godine i usko surađuje sa Skloništem za životinje Velika Gorica.

Sigurna kućica puna nade

Briga za napuštene i neželjene životinje, poticanje udomljavanja i odgovornog vlasništva, sprečavanje zlostavljanja životinja. Zatim razvijanje pozitivnog odnosa prema životinjama i promicanje humanog postupanja prema njima. Pa i razvijanje kulture brige za slabe, nemoćne, nezaštićene i neprihvaćene životinje, edukacija građana i promicanje aktivnog volontiranja i druženja sa životinjama u skloništu. Sve to, i još puno nenapisanoga, čini jedan azil pa tako i Sigurnu kućicu.

„Znate kako je teško gledati nekog tko je toliko dobar i drag kako se nada, a znati da se još uvijek nema čemu nadati… Negdje mora postojati netko.“ Kažu to u Sigurnoj kućici, i dalje se čudeći što neki njihovi dlakavci nikako ne mogu naći dom.

Udomljenovići daju nadu onima koji čekaju

Dragi Zdenko uvijek je spreman za maženje. Tu su i mladi labić Enzo, garavi Gizmo i posebna duša Vita. Pa onda nježna Miška, male slatkice Lisa i Lota, predivna njuška Riki… Svim tim njuškicama Sigurna kućica je i dalje privremeni dom. No, oni čekaju i zaslužuju svoj dom zauvijek i samo svoje ljude. Sve što im treba jest da netko odškrine svoje srce i pusti ih unutra, a kad budu unutra, osvojit će to srce zauvijek.

Želimo vjerovati da i u vrijeme godišnjih odmora ljudi udomljuju životinje. Jer da ih ostavljaju jer im se „ne uklapaju“ u ljetovanje, to već, nažalost, znamo.

Spomenimo na kraju i neke udomljene njuškice – Sofi, Buck, Arthur, King, Mila, Kim, Olja, Dex, Niki, Una, Cookie, Magic, Max, Don, Oro…

„Dragi udomljenovići, kad se jave, daju nadu onima koji čekaju“, poručuju volonterke i volonteri iz Sigurne kućice.

Foto: Sigurna kućica

Najnovije

Naši partneri