Proljeće je – naš je ruksak pun, a vaš?

proljece blog 01
Podijelite objavu
Stiglo je proljeće, dani su duži, pa sve češće idemo na izlete. Ne znam što vi nosite kad idete negdje s vašim njuškicama, ali ova moja S uvijek ima cijeli jedan ruksak samo za mene.

Stiglo je proljeće. Znam to jer je u zraku sve više muha, pčela, osa, bumbara, smrdljivih martina 😡A i zato što me S šprica nekim sprejem po nogama, vratu, čelu. Odnosno, ne šprica mene jer se bojim, nego našprica sebi na ruku pa to onda maže po meni.

Mmm, Galka, kako to divno miriše, divi se tako ona sama sebi, kao da je osobno osmislila kemijski spoj. A, vjerujte mi, ne miriše to ni malo. Čim se vratimo iz šetnje, brišem se u svaki kauč, u svaki prekrivač.

Ni hladno ni vruće

Znam da je proljeće jer ona stalno mrmlja o krpeljima (premda ja nosim ogrlicu protiv njih baš uvijek) i jer bulji u pod kad hodamo. Tražim borove prelce, Galči, objašnjava mi, oni su jako opasni.

Na proljeće sve češće idemo na izlete. Odnosno, izleti su nam sve duži jer su i dani sve su duži, a i više nije tako hladno. Ne volim hladnoću. Ali imam toliko kaputića i kabanica (a i pidžama) koje mi je S sašila, da sam po tom pitanju mirna. No, budite sigurni da će mi do iduće jeseni sašiti nove 😁

Ali ne volim ni vrućinu, budimo realni. Čim stigne ljeto, ja se ne pojavljujem vani od ujutro do navečer. Osim zbog nečeg jako važnog. Na primjer, zbog iznenadnog piškenja.

Proljeće je – puni ruksak, krećemo!

Ne znam što vi nosite kad idete negdje s vašim njuškicama. Ali, ova moja S uvijek ima cijeli ruksak samo za mene. Naravno, nije isto idemo li na jedan dan, na vikend ili na duže vrijeme.

Pa da krenem redom. Ona vam meni uvijek kaže Galičak, kako ti samo znaš da se mi negdje spremamo. Čudi se ona stvarno, a ja se čudim njoj. Pa, ženo božja, spremaš se kao da idemo istraživati amazonsku džunglu. Ili kao da ćemo se penjati na Mont Blanc pa nas može zamesti snježna oluja! Kako ne bih znala da negdje idemo, kad od jutra jurcaš po cijeloj kući kao kokoš kad vidi u blizini moje prijatelje Reubena, Smurf ili Silva.

Od igle do lokomotive, sve je tu

Što se tu sve nađe (pitanje je retoričko, naravno)? Pa, pribor za prvu pomoć (obavezan uvijek); ručnik mali (možda ću se smočiti pa da me može obrisati); dekica, odnosno prekrivač (ne mislite, valjda, da ću u kafiću/restoranu leći na goli pod, ne, ne, to nam je stvarno važno); boca vode (ljeti je uvijek litra i pol, inače litra); padelica za vodu (pa neću valjda piti iz njene ruke, ljudi nemojte se šaliti sa mnom); rezervna ogrlica i povodac (za ‘nikad ne znaš’ situacije); kolačići (tako ih mi zovemo, a zapravo su mekani prutići i jako su fini, btw).

Tu su i vlažne maramice (to vam je valjda jasno); papirnate maramice; vrećice za… (jer sve svoje sa sobom nosim); skidač krpelja (da, i to postoji, i jako je efikasno, ima ga u ljekarnama, do sad je trebao samo ljudima); oznaka s mojim imenom i njenim kontaktom (da, da, imala sam nekoliko hm eskapada – pobjegla sam joj ma što vi o tome mislili); par obroka moje hrane (za zlu ne trebalo), plastična vilica (😗)…

A kako proljeće djeluje na vas?

Svega tu ima, kao što vidite. Baš me zanima jesu li svi tako, kako da kažem, pedantni ili samo moja S …

Ali znate što, onda vam ona, uz sve to što sa sobom tegli, zaboravi sebi ponijeti Ventolin, jedinu stvar koja nam je uistinu životno važna! Dobro da i mene ne zaboravi, to joj se stvarno nije nikad dogodilo. Još!

Eto, tako proljeće utječe na nas. A kako ste mi vi?

Foto: privatni album Gale i S

Najnovije

Naši partneri