Plavi križ treba pomoć: Moramo pokriti veterinarski dug

plavi križ 01
Podijelite objavu
Udruga Plavi križ Blue Cross sanctuary trenutačno skrbi o više od 70 životinja, a trošak „manjih stvari“, kako ih zovu, kod veterinara iznosi 2.360 EUR, što sami, bez naše pomoći, ne mogu platiti.

„Molimo vas za pomoć! Došlo je vrijeme da pokrijemo veterinarski dug 🙁 Kao i vi, tako i mi obožavamo vesele priče gdje se oni oporavljaju i nalaze sreću po zauvijek domovima ❤️ No nažalost, da bi uopće mogli stići do toga, potrebno je napraviti jako puno toga, pa i platiti jako puno toga“. Tako svoj apel upućen ljubiteljima životinja počinje Plavi križ Blue Cross sanctuary, volonterska udruga koja brine o životinjama.

Kažu da već godinama spašavaju životinje kojima je potrebna pomoć. „Mi smo mala udruga u kojoj članovi djeluju isključivo volonterski, no napravili smo razliku za ogroman broj životinja, zahvaljujući vašoj podršci“, dodaju volonteri Plavog križa, još se jednom nadajući našoj pomoći.

Bolesti, starost, krhko zdravlje životinja…

„Osim “većih” stvari o kojima smo vam pisali, poput Betty koja je išla na preglede prije operacije, Šmrkija kojem su se nedavno borili (i nadamo se izborili) za život, tu je PUNO više posjeta našim veterinarima koje vam jednostavno ne stižemo objaviti i obavijestiti svaki put jer ih jedva stignemo i obavljati uz sve ostale obveze oko životinja i naše vlastite poslove 🙁 I iako su to pojedinačno neke “manje” stvari, nakupi ih se. Trenutno ih se nakupilo velikih 2.360 EUR 🙁

A te “manje” stvari su doslovno spas za životinje na našoj skrbi, od kojih su mnoge i trajno s nama jer se nikad nisu udomile radi problema sa zdravljem ili problema u ponašanju 🙁 Tu su troškovi od Alexa koji često treba kontrolirati urin. Tu su troškovi za bakicu Bambi koja je svako malo kod veterinara jer je krhkog zdravlja. Tu su i troškovi za mačjeg dedeka Žuću koji se još i dobro drži uz svakodnevno inhaliranje, ali je nedavno opet bio lošije pa je bio na terapiji“, objašnjava Plavi križ troškove koji sada dolaze na naplatu.

Plavi križ su i Tinčekovi bubrezi i Kirina piroplazmoza

„Tu su troškovi od Tinčeka koji mora češće na sistematski zbog svojih bubrega. Tu su troškovi za Divu kojoj su se pojavile rane po tijelu pa je ispalo da ima alergiju na pelud, buhe i grinje. Tu su troškovi za Munchkin koja je trebala vaditi sve zubiće i koja ima zdravstvenih problema te uopće pokušavamo otkriti kakvih sve.

Tu su troškovi za Kiru koja je od svojih “skrbnika” došla s piroplazmozom i jedva preživjela, a nismo vam je ni objavili jer su njeni privremenci relativno brzo shvatili da su se vezali za nju i da ostaje zauvijek na tom privremencu. Tu su troškovi za Rondicu koja je imala izraslinu pa smo se prepale da je tumor (ali srećom, nije bio).

Tu su redoviti sistematski za sve naše starije životinje. Tu su razni lijekovi i preparati koje smo kupili u ambulanti. Tu su razna cijepljenja, kastracije, zdravstveni testovi za apsolutno svaku životinju koju smo primili privremeno.“

I veterinari u krugu ljubavi

„Možemo vam sad nabrajati koje smo sve “male” stvari obavljale od početka ožujka i koje sad moramo platiti, ali ne bi stale do idućeg ožujka“, nastavljaju u Plavom križu: „Naši veterinari nam stvarno izlaze u susret s time da nam puno toga naplate puno jeftinije ili čak ne naplate. Nećemo ni spominjati nefinancijski dio gdje dolaze ranije i ostaju duže zbog naših životinja, prime ih 5 odjednom, budu nam dostupni na telefon 0/24 pa i vikendom. Ne možemo iskorištavati njihovu dobru volju i kako bi mogli i dalje surađivati, moramo pokrivati dugove kad nas zamole da ih pokrijemo 🙁

Nažalost, financijama smo jako ograničeni. Znate koje smo sve velike troškove imali u zadnjem periodu i od kojih nikako da nadođemo, od Zoline torzije želuca, Esminog tumora, skupljih operacija za Ria, Betty i Balta. I znate da nam nije problem pomoći, primiti životinju, ponuditi joj vrijeme i živce i što god možemo, pa i svoj novac koliko smo to u mogućnosti, no briga o ovoliko životinja je financijski iscrpljujuća i to ne možemo same 🙁“

Kako pomoći?

Plavi križ trenutačno na skrbi ima više od 70 životinja:

„Dok vam objavljujemo fotke zdravih životinja i onih koji su otišli u zauvijek domove, znajte da smo svjesne da ste vi glavni razlog zašto je to moguće ❤️ Nadamo se da ste i vi svjesni koliko smo vam zahvalne i koliko ste malih života pomogli promijeniti!“, kažu moleći za pokrivanje troškova. Pomoći možemo putem:

– Addiko banka:

HR6025000091101016783

(primatelj: udruga Plavi križ, opis: veterinarski dug)

– Erste banka:

HR8724020061500136345

(primatelj: udruga Plavi križ, opis: veterinarski dug)

– Keks Pay (kod je na stranicama Plavog križa).

Foto: Plavi križ Blue Cross sanctuary

Najnovije

Naši partneri