Pas Snoopy najpoznatija je njuška policije

Pas Snoopy najpoznatija je njuška policije - Volim pse
Podijelite objavu
Priča o njemu je zanimljiva. Udomljen iz azila u Velikoj Gorici 2017. Pas Snoopy danas nema premaca u obavljanju policijskih zadataka.

Iako ovako ne izgleda nešto opasno, pas Snoopy ravnopravni je član hrvatske policije. Kolege kažu da je upravo zbog svog umiljatog i simpatičnog izgleda idealan policijski pas.

Snoopy je često u fokusu medija. Ovog puta iskočio je tijekom pokazne vježbe koja je održana u povodu primopredaje vozila za prijevoz službenih pasa. Koristit će za zaštitu vanjske granice Europske unije.

Udomljen iz azila u Velikoj Gorici

Priča o Snoopyju je vrlo zanimljiva. Udomljen iz azila u Velikoj Gorici u prosincu 2017. godine. Njegov vlasnik ili vlasnica nikad se nisu javili. No, srdačno su ga prigrlili na Policijskoj akademiji.

Snoopy nije prošao sve testove na akademiji, ali ipak su ga zadržali. U početku izbjegavao je traganje i vježbanje na otvorenom. Nije se dobro slagao ni s većim psima. Na akademiji su pretpostavili da je takvo njegovo ponašanje posljedica prijašnjih trauma.
No, korak po korak Snoopy je napredovao. Njegovi vodiči kažu da ima iskonski nagon za igračkom. Za igračku i hranu će se prodati.

Pas Snoopy u policiji već pet godina

Prilagodljiv je i zbog toga je idealan je za policiju. Kad je na povodcu, osjeća se veći i snažniji. Veseo je i zaigran, ali i učinkovit u svojim zadaćama. Mediji su često izvještavali o njegovim uspjesima, pogotovo prilikom otkrivanja raznih narkotika.

Tijekom obučavanja usvojio je mirise droge svih vrsta. Snoopy će nanjušiti drogu i u najtežim uvjetima i neovisno o tome radi li se o velikom ili malom paketiću.

Snoopy je ostao hiperaktivan i veseli pas.

“Voli se igrati, trčati, skakati, tražiti, njuškati sve okolo. Unatoč tome što je prošlo već 5 godina što je s nama, on je isti kao i u početku. Znači uvijek je spreman za akciju”, kaže policijska službenica za metodologiju i taktiku uporabe službenih pasa Zvjezdana Kušter.

Uz njega, policija na raspolaganju ima još 120 službenih pasa. Uglavnom su belgijski i njemački ovčari. U mirovinu odlaze nakon otprilike osam godina radnog staža.

Foto: HTV/Screenshot

Najnovije

Naši partneri