NP Krka: Udomi psa iz Šibenskih šapa i besplatno istražuj Park

NP Krka 01
Podijelite objavu
Nacionalni park Krka svakoj osobi koja udomi psa preko udruge Šibenske šape osigurava besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke.

Zanimljiva i hvale vrijedna inicijativa stiže iz Javne ustanove Nacionalni park Krka. Naime, NP Krka i udruga Šibenske šape dogovorile su suradnju čiji je cilj zaštita životinja, što je značajan korak u promicanju brige o životinjama i poticanju udomljavanja pasa iz Udruge.

Potaknuti udomljavanje pasa u Šibeniku

Tako će Nacionalni park Krka svakoj osobi koja udomi psa preko udruge Šibenske šape osigurati besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke, priopćili su iz Nacionalnog parka. Time žele potaknuti udomljavanje pasa iz Udruge, uz istovremeno pružanje brojnih pogodnosti članovima Kluba prijatelja Krke.

Uz iskaznicu Kluba prijatelja Krke njegovi članovi mogu besplatno ulaziti u NP Krka u razdoblju od godinu dana, s tim da na ulazu u Park uz iskaznicu trebaju predočiti i osobnu iskaznicu ili drugu odgovarajuću ispravu.

NP Krka 03

Zajedno za dobrobit životinja

Suradnja NP Krka i Šibenskih šapa konkretan je korak prema ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je, kažu oni, zaštita i briga za životinje u njihovom okolišu. Stoga obje, i JU NP Krka i udruga Šibenske šape, pozivaju građane da podrže njihovu inicijativu i pridruže im se u promicanju ljubavi prema životinjama i brige o njihovoj dobrobiti:

– Nacionalni park Krka uvijek je bio posvećen očuvanju prirodnih vrijednosti i raznolikosti našeg okoliša, a ova suradnja označava korak dalje u našem nastojanju da se brinemo i za životinje koje dijele naš prostor. Pozivamo građane da podrže ovu inicijativu jer vjerujemo da zajedno možemo učiniti mnogo više za zaštitu i dobrobit životinja, kazala je ravnateljica JU NP Krka Nella Slavica.

Važnost brige o životinjama

Šibenske šape i Nacionalni park obvezali su se i da će promicati suradnju kroz različite kanale obavještavanja javnosti i organizirati događanja koja će doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti životinja.

Jedno od takvih događanja planirano je vrlo brzo, već za 4. listopada. Na Dan zaštite životinja, JU NP Krka i udruga Šibenske šape zajedno će organizirati poseban program, kako bi skrenuli pozornost javnosti na važnost brige o životinjama.

Foto: Šibenske šape i NP Krka

NP Krka 02

Najnovije

Naši partneri