MORH prodaje službene pse

Podijelite objavu
MORH prodaje pet pasa jer su proglašeni nesposobnim za daljnju obuku. Falco, Harley, Honey i Hilda su belgijski ovčari, dok je peta Galla njemačka ovčarka.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske raspisalo je Javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda u postupku prodaje službenih pasa koji su proglašeni nesposobnima za daljnju obuku. MORH u službenom pozivu navodi da se prodaje pet pasa, tri su ženke i dva mužjaka.

Riječ je o četiri belgijska ovčara, Falco je trogodišnjak, a Harley, Hilda i Honey dvogodišnjaci. Peta je njemačka ovčarka Galla, okoćena krajem 2020. godine.

MORH – početna cijena za psa 100 EUR

MORH dalje navodi da se na Javni poziv mogu javiti pravne i fizičke osoba koje ponudu moraju dostaviti na propisanom Obrascu javne ponude, sukladno uvjetima iz ovog javnog poziva. Početna prodajna cijena za svakog službenog psa je 100 eura, a kriterij za odabir ponude je najviša ponuđena cijena.

Od 11. do 17. travnja od 11 do 12 sati MORH će, uz prethodnu najavu, omogućiti i razgledavanje službenih pasa, a ponude za pse zaprimaju se od 12. do 20. travnja.

Izjava o postupanju s kupljenom životinjom

No, MORH u obrascu svakog ponuditelja obvezuje na potpisivanje Izjave o postupanju s kupljenom životinjom. Njome se ponuditelj obvezuje da neće napustiti životinju, zanemarivati je s obzirom na njeno zdravstveno stanje, smještaj i ishranu te joj nanositi bol, patnju i ozljede ili je namjerno izlagati strahu te da će se pridržavati i svih ostalih odredbi za posjednike životinja sukladno Zakonu o zaštiti životinja.

Mi se, pak, nadamo da će Falco, Harley, Hilda, Honey i Galla doći u dobre ruke i živjeti živote kakve svi psi zaslužuju.

Fotografije: MORH

Najnovije

Naši partneri