Marš za životinje – dosta je iskorištavanja i mučenja životinja!

mars za zivotinje zasto doci
Podijelite objavu
Marš za životinje održat će se u subotu, 13. travnja, u 11 sati na Trgu Kralja Tomislava u Zagrebu, u organizaciji Prijatelja životinja i osječke Udruga Pobjede – zaštita i promicanje prava životinja.

„Okrutnost i grozote koje ljudi čine životinjama premašuju sav užas koji čine drugim ljudima, i u načinu i u brojnosti. Svi mi izravno ili neizravno pridonosimo njihovoj patnji ili zaštiti. Stoga smo mi ti koji moramo poručiti da se nešto mora promijeniti!“, poručuju iz Udruge Prijatelji životinja.

Stoga u subotu, 13. travnja, Prijatelji životinja s osječkom Udrugom Pobjede, a uz podršku Mreže za zaštitu životinja i drugih udruga, organiziraju Marš za životinje! Bit će to 4. povorka Marša za životinje, a održat će se na Trgu Kralja Tomislava u Zagrebu od 11 sati.

Zauzmimo se za životinje

„Na Maršu za životinje dobrodošli ste svi vi kojima je stalo do životinja i želite dići glas za životinje koje se iskorištavaju i muče u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima…

Ako vam je dosta napuštanja kućnih životinja i nehumanih uvjeta u kojima žive, ovo je prilika da se zauzmete za njih. Stanite uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridružite se istomišljenicima i budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost!“, kažu Prijatelji.

Zašto na Marš – 35 razloga

Nabrojali su čak 35 razloga zbog kojih bismo se trebali pridružiti Maršu, među kojima su:

  • Zato što živimo u državi u kojoj osoba koja je šest godina seksualno zlostavljala svoje pse nije kažnjena jer je slučaj otišao u zastaru.
  • Zato što se i dalje sliježe ramenima na pse koji cijeli život provode na lancu.
  • Zato što pse napuštaju kada postanu „prevelika obaveza” ili „komplikacija” pa stradaju na ulici ili završe u skloništu na teret udruga i lokalnih zajednica.
  • Zato što se na godišnjoj razini preko samo jednog oglasnika „ubere” 14 000 000 eura na prodaji pasa, dok su skloništa prepuna, a volonteri grcaju od posla.
  • Zato što se iz gradskih proračuna troše golema financijska sredstva na održavanje zooloških vrtova u kojima nijedna životinja ne može živjeti prirodan i ispunjen život…

„Razloga ima i više, mogli bismo nabrajati do beskonačnosti… Pronađi i ti svoj razlog za pridružiti nam se 13. 4.“, kažu Prijatelji životinja.

Foto: Prijatelji životinja

Najnovije

Naši partneri