Pobjede su osječki udomljeni i spašeni psi

Pobjede su osječki udomljeni i spašeni psi
Podijelite objavu
Osječka Udruga Pobjede brine i o Skloništu za napuštene životinje u prigradskomu naselju Nemetin, a na brizi im je uvijek oko dvije stotine pasa.

Ada, Romul i Mirela, Mašenka, Maja, Leni, Marina, Milana, Rudi, Kaja, Lina, Ranka, samo su neki od 180 pasa koji u Osijeku, u Udruzi Pobjede, čekaju svoje ljude i svoj dom zauvijek!

Udruga Pobjede – zaštita i promicanje prava životinja osnovana je u Osijeku kao udruga za zaštitu i promicanje prava životinja. Brigu o Skloništu za napuštene životinje u prigradskomu naselju Nemetin preuzeli su tijekom 2010. godine, a u prosincu 2011. ono postaje dvadeset i treće pri Ministarstvu poljoprivrede registrirano sklonište za napuštene životinje.

Udruga Pobjede i Azil – ponos Osijeka

Angažman pojedinki i pojedinaca iz ove priče seže do 2007., kada se iz posjeta napuštenim psima oblikovala, zapravo nametnula, potreba za pokretanjem inicijative za pomoć napuštenim životinjama pod geslom Azil je savjest našega grada, čime se htjela usmjeriti pažnja na uvjete nedostojne života u kojima su se tada nalazili psi u Azilu. U gradu ljubiteljica i ljubitelja pasa, u Azilu u koji tada nije dolazio niti jedan volonter.

Pokrenuli su i osmislili razne fundraising evente, a prikupljena su se sredstva ulagala u medicinsku pomoć psima te izgradnju i unaprjeđenje infrastrukture Azila. Pokrenuta inicijativa 2009. godine prerasta u Udrugu Pobjede, a od 2010. godine njihov angažman dobiva profesionalne okvire.

Ako se pitate koliko je iza njih volonterskih sati rada, u pitanju su deseci tisuća. Odrađeni su samo unutar azilskih ograda, pa je Udruga Pobjede, uz pomoć svojih sugrađanki i sugrađana, pretvorila Azil u ponos Osijeka.

Pobjede su osječki udomljeni i spašeni psi
Romul i Mirela, ljubav.

Tko ima još malo mjesta u srcu?

Nije danas dovoljno „samo“ imati azil. Stoga se ova sjajna osječka ekipa bavi i organizacijom raznovrsnih javnih događanja, info štandovima, izravnom komunikacijom s ljudima…

– Vlastitim primjerom i medijskom pozornošću želimo pozitivno utjecati na promjene koje su nužne – aktivni/e smo u zagovaranju pozitivnih promjena u politikama zaštite životinja i zbrinjavanja napuštenih i nezbrinutih životinja, nastojimo potaknuti javne rasprave i biti njihovim aktivnim sudionicima/ama, kažu osječke volonterke i volonteri.

– Osim zaštite životinja, važno nam je djelovati i na polju prava životinja i njihovog promicanja. Kroz naše aktivnosti i javne kampanje promičemo veganstvo kao održiv i suosjećajan način življenja, vjerujući kako borba za ravnopravnost, nenasilje i mir mora podrazumijevati širenje kruga suosjećanja na životinje.

Dakle, Osječani u Udruzi Pobjede aktivno rade i na edukacija sugrađanki i sugrađana o zaštiti i pravima životinja s ciljem poticanja razvijanja suosjećanja, solidarnosti i aktivnoga sudjelovanja u društvu, promoviraju volontiranje kao manifestaciju solidarnosti, uzajamnosti, povjerenja, pripadnosti i osnaživanja koje doprinosi podizanju socijalnoga kapitala zajednice, provode program kastracije, surađuju s drugim lokalnim, nacionalnim i međunarodnim organizacijama sličnih ciljeva i područja djelatnosti te s lokalnim, državnim i međunarodnim institucijama, obrazovnim, pedagoškim i drugim javnim ustanovama…

Pobjede su osječki udomljeni i spašeni psi
Ada čeka dom!
Volim pse
Dlakavci u šetnji. U Osijeku je sve moguće!
Azil Osijek
Ovo je Maja. Tko bi odolio tim očima?
Azil Osijek
Džastin se smije jer je siguran da će naći svoju obitelj.
Azil Osijek
Mašenka je prava crna slatkica.

Udomi me

Ponovimo – Ada, Romul i Mirela, Mašenka, Maja, Leni, Marina, Milana, Rudi, Kaja, Lina, Ranka i svi drugi dlakavci u Osijeku čekaju možda baš vas. Zato završimo porukom koju nam volonteri šalju iz Osijeka:

„Udomi me… kruži priča po Azilu da je ovo ipak grad dobrih ljudi. Da postoji netko tko pravi kućicu u svome dvorištu. I mjesto u svome srcu. Baš za njih…“

Sve o Udruzi Pobjede iz Osijeka doznajte na njihovom webu http://www.pobjede.hr/ i zapratite njihovu Facebook stranicu.

Pobjede su osječki udomljeni i spašeni psi - Volim pse
Osječki Azil.

Najnovije

Naši partneri