Klek, beba ovčara koja voli slušati ptičice

klek beba hrv. ovčara 01
Podijelite objavu
Bijelo štene ovčara dobilo je ime Klek, po ogulinskoj planini, jer je u svoju novu obitelj stiglo iz tih krajeva.

Planina Klek iznad Ogulina visoka je 1182 metra. I upravo je po njoj ime dobilo bijelo štene hrvatskog ovčara koje je svijet ugledalo 1. studenog baš oko Ogulina.

U Rijeci je, pak, Gordana Stock već mjesecima vagala, uzeti psa ili ne. Nije, naime, bila sigurna da je bol zbog odlaska engleske buldogice Buffy jenjala dovoljno da otvori vrata i srce novom psu.

Klek i Kani

Ljubav prema hrvatskom ovčaru bila je na prvi pogled pa je Klek tako stigao na riječki Trsat. Ondje ga je dočekao Kani, pas kojeg Gordana povremeno čuva. Tako je Klek u paketu dobio novi dom, nove ljude i prijatelja Kanija.

Podsjetimo, hrvatski ovčar je živahan i uravnotežen pas, vrlo bistar i ustrajan. No, u standardu se priznaje isključivo crna boja dlake, dok su ostale boje nestandardizirane. Što ne znači da ih nema.

Tako je Klek „nepriznati“ hrvatski ovčar, što njemu nimalo ne smeta. Ionako se neće baviti čuvanjem stada 😊

Ovčar i buldog kao dan i noć

Maleni je, kao svaki štenac, zaigran i znatiželjan. Prilagodio se dobro, jer ipak je on naša Njuška tjedna 😉

Klek nikako ne voli kamione i autobuse. Ali zato najviše voli leći Gordani na noge i spavati kao beba. Uz nju se osjeća sigurnim i zaštićenim. I da, Klek jako voli slušati ptičice.

A Gordana Stock nam kaže da je to već sada ljubav bez granica. I dodaje da je imati ovčara nešto potpuno drukčije nego imati engleskog buldoga.

Foto: privatni album Gordane Stock

Najnovije

Naši partneri