Kani, terapeut bez diplome

kani 001 francuski buldog
Podijelite objavu
Kani je desetogodišnji francuski buldog. Unatoč svojim zrelim godinama, i dalje je vrlo energičan pas, pravi veseljak, beskrajno strpljiv s drugim psima.

Bio je 6. travnja 2014. godine kada je Kani ugledao ovaj naš čudnovati svijet. Život mu nije počeo lako i jednostavno, onako kako bi svim ljubimcima život trebao teći. Baš naprotiv, puno je Kani trauma skupio u ovih svojih deset godina života. I previše.

No, onda mu se sreća ipak osmjehnula i dočekao je udomljenje. Ušao je u život jedne Ojdane i njezine obitelji. I pokazao im da je pravi predstavnik svoje pasmine, francuskog buldoga – mišićavi malac i pravi veseljak. I to je i više nego dovoljno da zasluži našu titulu Njuške tjedna.

Kani kao mudri mentor

I Ojdana i Kanijeva povremena teta čuvalica Gordana kažu da je Kani pravi terapijski pas, iako nema diplomu. I ne samo da terapijski djeluje na ljude, nego i na pse. Prema njima se ponaša se kao dobri mudri mentor, s puno strpljenja.

Ovaj mališan velikog srca prilagodljiv je pas i unatoč svojim godinama, i dalje je pun energije. Omiljena mu je jutarnja zanimacija uzeti konop s lopticom te ga žustro tresti zubima lijevo – desno. Nešto kao nama davna igra klik-klak. Samo što se Kani nikada ne udari loptom po glavi, dok smo svi mi koji smo se igrali klik-klakom nebrojeno puta dobili po prstima 😉

Najnovije

Naši partneri