Igračke za pse su korisne, ali koju odabrati?

Igračke za pse su korisne, ali koju odabrati - volimpse.com
Podijelite objavu
Igračke za pse birajte vodeći računa o pasmini, veličini i dobi. Neke igračke odgovaraju jednoj pasmini, ali mogu biti škodljive drugoj.

Za kućne ljubimce dostupno je danas igračaka koliko i za djecu. Odabir igračke za pse postao je izazov – koju izabrati u šarenoj paleti artikala? Potraga može biti iscrpljujuća ako psa imate odnedavno, pa ne znate što bi ga moglo veseliti.

Potragu mogu olakšati neke preporuke. Igračke birajte vodeći računa o pasmini, veličini, naravi i dobi vašeg psa. Neke igračke koje odgovaraju jednoj pasmini mogu biti škodljive drugoj.

Preporuka je također da ne kupite baš svaku igračku koju nađete u pet shopu. Pronađite jednu ili dvije različite svrhe i vidite koja od igračaka izaziva mahanje repom.

Igračke za pse po kategorijama

Kako bismo vam donekle olakšali izbor, donosimo vam neke od kategorija u koje se mogu svrstati igračke za pse.

Igračke za bacanje su klasik. Služe za održavanje njihove kondicije i predatorskog nagona.

Među njima teniska loptica nikad neće izaći iz mode. Da je tomu tako, doznajemo i iz priče o border collieju Davida Marota koju pročitajte na našem portalu.

Izbor veličina, materijala i boja ovih igračaka u dućanima doista je raznolik. Tu su i razne ježić loptice. Sve su popularniji i dodaci koji pomažu da lopticu bacite jako daleko. Preporuke je da bude pažljivi s bacanjem teniske ili neke druge loptice kako ona ipak ne bi odletjela predaleko.

Igračke za pse su korisne, ali koju odabrati - volimpse.com
Teniska loptica je klasik za igru

Pištajuće igračke mogu biti iritirajuće za ljude, ali su jako zanimljive za pse. Zvukovi koje ispuštaju mogu zaokupirati pažnju psa na duže vrijeme.

Obično se radi o igračkama od mekane plastike koje stiskanjem oponašaju zvukove nekih životinja. U jednom dućanu za kućne ljubimce pronalazimo “gumenu svinju s roktajućim zvukom koja unosi uzbuđenje u život vašeg psa”. Tu je pištajući zeleni magarac s dugim ušima koji “svojim glasanjem zabavlja sve razigrane četveronožne prijatelje”.

Žvakanje urođena potreba svakog psa

Igračke za žvakanje posebno su korisne za štence. Osobito u fazi rasta zuba i čeljusti kad pas osjeća potrebu da nešto žvače. Stoga je bolje pri ruci imati igračku za žvakanje, jer bi u suprotnome mogao pronaći nešto drugo.

Žvakanje je urođena potreba svakog psa i ovakve igračke mogu pomoći i pri čišćenju zuba i desni. Preporuka je da svog psa ne ostavljate samog s ovakvim igračkama. Barem dok niste sigurni u to da ih neće pregristi i pojesti.

Ponuda igračaka za žvakanje je također raznovrsna, uglavnom su od plastike i sirove kože. Tako u jednom dućanu nailazimo na zanimljivu igračku za žvakanje – “ledenu kost”. Piše da pruža idealno osvježenje kućnom ljubimcu tijekom vrućih ljetnih dana. Igračku je potrebno potopiti u vodi. Kad se dobro natopi, stavi se u hladnjak na 3 sata.

U nekim dućanima nude se i loptice od gume s okusom mente, ali i nekih drugih aroma.

Igračke za pse su korisne, ali koju odabrati - volimpse.com
Bolje je pri ruci imati igračku kako pas ne bi nešto drugo za žvakanje

Igračke s poslasticama korisne su kad psa želite nečim preokupirati na duže vrijeme. Pas je posebno motiviran zbog toga što zna da će tijekom igre često biti nagrađen.

Potrudite se da ne kupite ljubimcu kompliciranu igračku s poslasticama. Mogao bi naime izgubiti interes za ovakvom vrstom igre.

Ponuda je raznovrsna, a dominiraju šarene lopte i kocke od tvrde plastike, u koje se skrivaju grickalice. Podešavanjem otvora, otežava se pristup nagradama.

Igračke za pse motivirat će i vas na igru

Igra je važan dio dana svakog psa. Igrajući se vaš kućni ljubimac opušta se, troši višak energije, uči razne oblike ponašanja i veže se uz vlasnika.

Igračke će igru učiniti zanimljivijom i praktičnijom. I korisne su – jer vaš ljubimac možda za igru neće potražiti papuče, cipele ili fotelju.

Jednako tako, igračke za pse motivirat će i vas na igru. Zajednička igra važna je u povezivanju psa i vlasnika, pogotovo ako ste se tek upoznali. Kroz igru “razgovarat” će sa svojim ljubimcem i razumijevati njegov “govor tijela”.

Najnovije

Naši partneri