Gradska knjižnica Poreč ima radionice na kojima psi pomažu djeci čitati

Gradska knjižnica Poreč ima radionice na kojima psi pomažu djeci čitati
Podijelite objavu
"Cilj ovih radionica, kojih će sveukupno biti 30, je razvoj komunikacijskih kompetencija i vještina čitanja", navodi Gradska knjižnica Poreč.

Gradska knjižnica Poreč počela je provoditi radionice Pas(I)Ja na kojima psi pomažu djeci koja imaju poteškoća sa savladavanjem slova čitati. Prva radionica održana je u petak, 17. veljače, a provode se u sklopu projekta Na istoj strani(ci)! – Čitanjem do uključivog društva.

“Cilj ovih radionica, kojih će sveukupno biti 30, je razvoj komunikacijskih kompetencija i vještina čitanja kod djece s poteškoćama u čitanju i razvijanju socijalnih vještina uz pomoć registriranih terapijskih timova – psa i njegovog voditelja”, pojasnili su iz Gradske knjižnice Poreča.

Radionice su sadržajno osmišljene za djecu predškolske dobi i svih razreda osnovne škole, a provodi ih stručnjak uz sudjelovanje jednog od pasa pomagača, koji su trenirani i provjereni u svojem ponašanju s djecom. Najčešće se radi o labrador retriverima ili kraljevskim pudlama.

Gradska knjižnica Poreč ima radionice na kojima psi pomažu djeci čitati
Radionice s psima osmišljene su za djecu predškolske dobi

Radionice provode licencirani terapeuti i psi iz Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Zagreb. Radionice su besplatne za sve sudionike.

“Ovoga petka s nama su se družila dva zagrebačka psa, Beni i Star. Crni i bijeli labrador razveselili su polaznike dječjeg vrtića Paperino, učenike Talijanske osnovne škole – Scuola elementarne italiana Bernardo Parentin i djecu u knjižničnom stacionaru Červar Porat”, navodi se na Facebook stranici knjižnice.

Gradska knjižnica Poreč zahvaljuje se terapeutima i psima iz Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Zagreb.

Foto: Gradska knjižnica Poreč

Najnovije

Naši partneri